Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
4 maart 2018 - Psalmen op Joodse wijze

4 maart 2018 - Psalmen op Joodse wijze

Een dienst waarin we psalmen zongen op Joodse wijze. Onder de inspirerende en enthousiaste leiding van dirigente Marcela Obermeister, maakten we kennis met Psalmen zoals deze in de Sjoel worden gezongen. Het gelegenheidskoor heeft in de voorbereiding al een voorproefje gehad en we konden vandaag ervaren dat het bijzonder feestelijk en expressief is. Ook een paar voor ons bekende Israëlische melodieën kwamen voorbij.

lees meer »
 
11 maart 2018, Kliederkerk

11 maart 2018, Kliederkerk

Voor de eerste keer kwamen kinderen, ouders, grootouders en wie maar wilde, bijeen om gezamenlijk op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen te ontdekken en anderen te ontmoeten.
Deze Kliederkerk kreeg hiermee ook in Leidschendam gestalte.
Er waren behoorlijk veel mensen en kinderen op deze eerste Kliederkerk afgekomen.

lees meer »
 
14 maart 2018, Bijeenkomst van het buurtje in Duivenvoorde

14 maart 2018, Bijeenkomst van het buurtje in Duivenvoorde

Een manier om kennis met elkaar te maken met de mensen die in complex Duivenvoorde wonen.
Vanaf 9.30 uur was er inloop met koffie of thee met iets lekkers erbij.
Bijna alle bewoners van onze gemeente die hier wonen waren op deze bijeenkomst afgekomen.
Na eerst even lekker kletsen las ds. Fulco de Vries Bouwstra psalm 23 uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Hierna werden er drie groepen gevormd.

lees meer »
 
25 maart 2018, Palmpasen in de Leidraad

25 maart 2018, Palmpasen in de Leidraad

Wij waren vanmorgen in de Leidraad met een leuk clubje kinderen. Na het versieren hebben de kinderen een rondje door de kerk gelopen met de prachtig versierde stokken. Daarna hebben zij een bezoek gebracht aan een aantal gemeenteleden die in Leilinde wonen, het verpleeghuis dat boven de Leidraad zit. Het gaf ontroerende reacties van de mensen. Aan het einde van de kerkdienst kwamen de kinderen weer de kerk in en na het zingen van een klein liedje hebben ze de laatste stokken uitgedeeld aan een aantal mensen die in de kerk zaten. Al met al een geslaagde ochtend waarbij zowel de makers als de ontvangers van de Palmpasenstokken hebben genoten.

Bekijk de foto's

 
25 maart 2018, Palmpasen in de Dorpskerk

25 maart 2018, Palmpasen in de Dorpskerk

Zoals ieder jaar konden de kinderen en hun ouders vanaf 9 uur palmpasenstokken versieren. Het voelde dit jaar nog vroeger aan dan anders! Met elkaar aan tafel was het gezellig om bezig te zijn. Tijdens de dienst werden er twee rondjes gelopen om een echte optocht te maken. Na kerktijd hebben we de stokken weggebracht. Daar zijn jammer genoeg geen foto’s van. Maar velen waren weer blij met de palmpasenstok.

Bekijk de foto's.

 

 
25 maart 2018, Palmpasen in de Kruisheuvelkerk

25 maart 2018, Palmpasen in de Kruisheuvelkerk

Vandaag is de zomertijd begonnen. Een kort nachtje dus en toch… Om 9 uur kwamen de eerste kinderen met ouders al binnen. Zo vroeg al? Ja hoor de spullen lagen klaar en er kon met het versieren van de Palmpasen stokken worden begonnen.
Al snel was de kerkenraadskamer geheel gevuld met kinderen, ouders en een enkele verdwaalde opa en oma. Met een beetje duw werk konden er ook nu weer veel makke schapen in een hok. Iedereen deed zijn best om zijn/haar stok zo mooi mogelijk te maken.
De dienst van vanmorgen was mede voorbereid door de groep basiscatechisanten o.l.v. Gert. Zij werkten ook mee aan de dienst. In de crèche was het een gezellige boel en in de kindernevendienst werd goed geluisterd een mee gedaan. Want o, wat weten zij al veel van de verhalen.
Na de preek was het tijd om in een lange sliert door de kerk te lopen en zo iedereen te laten mee genieten van de Palmpasen stokken. Wat een feestelijk gezicht al die kinderen in een lange rij achter elkaar. Hierna vierden we met elkaar de Maaltijd van de Heer. Er werd gecollecteerd. De collecte zakken ondergingen nog een kritische blik van de jeugdcollectanten. Tot slot de zegen.
Hierna met elkaar nog napraten onder het genot van koffie, thee of limonade.
In de komende Stille week is er iedere dag een gezamenlijke viering in de Dorpskerk.

Bekijk de foto's

 
26-31 maart 2018, Stille Week in de Dorpskerk

26-31 maart 2018, Stille Week in de Dorpskerk

De gezamenlijke Stille Week in de Dorpskerk was heel bijzonder.
De avondgebeden, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag kwamen we bij elkaar om ons met het thema 'Geen grotere liefde' bezig te houden. Op alle dagen kreeg dat een heel eigen invulling, met als hoogtepunt het binnendragen van het Paaslicht op Stille Zaterdag.
We zongen het ook: 'Licht, onstuitbaar, niet te doven!' Het geloof in dat licht, die liefde die het altijd wint van de haat, dat bevestigden we bij het doopvont bij de doopgedachtenis.
We hebben een mooie indrukwekkende week met elkaar beleefd!

Bekijk de foto's

 
 
 

Inloggen


 

Buurtbieb
datum en tijdstip 12-12-2018 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 12-12-2018 om 12:30
meer details

Juridisch spreekuur
datum en tijdstip 12-12-2018 om 13.00 uur
meer details

Concert Trio Cortado
datum en tijdstip 12-12-2018 om 20:00
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 16-12-2018 om 10:00 uur
meer details

 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.