Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

wo 13 februari 2019

Zin-nig Café met Carel ter Linden

Locatie: 
 Kruisheuvelkerk
Tijdstip: 
 20.00 uur


foto: Patricia Börger

Een avond met de bekende predikant Carel ter Linden over zijn nieuwste boek ‘Bijbelse miniaturen’. Hoe de Bijbel ons dagelijks leven nog steeds raakt – en wat we daarmee kunnen doen.  

Ter Linden: "Bijbelse verhalen zijn van grote invloed geweest op onze cultuur, meer dan we vaak beseffen. Ze zijn niet het exclusieve bezit van de kerk, maar behoren tot het cultureel erfgoed van onze samenleving, waarvan de oorsprong ligt bij het Bijbelse volk Israël. Het gaat steeds om unieke, niet-historische, bééldende verhalen met een verborgen wijsheid, erop gericht hoe wij mensen kunnen leren hoe met deze aarde en alle leven om te gaan.  Deze wijsheid wordt in deze verhalen gezien als afkomstig van een ‘God’, die daarin af en toe het woord neemt. Een gedachte die voor niet-gelovigen uiteraard ondenkbaar is. Maar hoe beleven ‘gelovigen’ dit in deze tijd? Moet ook dit ‘spreken van God’ misschien verstaan worden als een bééld, dat begrepen moet worden vanuit de cultuur van die dagen? Maar voor welke Werkelijkheid stond dit beeld dan voor het oude Israël? En wanneer iemand zegt: ‘Ík geloof in God’, wat bedoelt hij of zij daar dan mee?"

Genoeg om een avond mee te vullen. En na afloop is er alle gelegenheid om verder te praten onder het genot van een goed glas wijn. Goed om te weten: het eerste kopje koffie krijgt u van ons. Daarna mag u (vriendelijke prijzen) betalen voor uw drankjes.

terug
 


 
 

Inloggen


 

de Leidraad
datum en tijdstip 25-08-2019 om 09:30 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 25-08-2019 om 10:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 27-08-2019 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 28-08-2019 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 28-08-2019 om 12:30
meer details

Juridisch spreekuur
datum en tijdstip 28-08-2019 om 13.00 uur
meer details

 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.