Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 

Elke week op dinsdag

Vastensoep

Locatie: 
 Kruisheuvelkerk
Tijdstip: 
 18:00  - 20:00

Er is iedere dinsdagavond van de 40 dagentijd de oecumenische vastensoep, sinds 2013 in de Kruisheuvelkerk. In principe vragen wij
geen bijdrage voor de soep, maar wel collecteren wij die avond voor
twee doelen. Dit keer gaat de ene helft van de opbrengst naar
ons eigen project voor voorlichting aan en ondersteuning van kwetsbare jongeren, een risicogroep voor hiv-besmetting door het Hill Crest Aids Centre in Zuid-Afrika.
De opbrengst van de Vastenactie van de plaatselijke Rooms-Katholieke parochies St. Maarten en Trinitas, waar de andere helft van wat wij ophalen voor bestemd is, is dit keer voor de ondersteuning van waterprojecten in Congo, Sierra Leone, Nicaragua en Indonesuië om oplossingen te realiseren om schoon water te brengen naar de mensen die het nodig hebben. Bijvoorbeeld het slaan van putten bij scholen, zodat meisjes, die het halen van water als voornaamste taak hebben, dit kunnen doen als zij van school komen en daardoor twee vliegen in één klap kunnen slaan.
De eerste keer is op 12 maart en dan hebben wij natuurlijk weer erwtensoep.
Dan komt diaken Pier Tolsma van de parochie St Maarten om ons te vertellen over het waterproject. Op 26 maart a.s. komt Aad van der Meer, de trekker van het project van het Hill Crest Aids Centre meer vertellen over het project. Dan komt er ook een groep, die in de musical Maria zal mee doen, een paar liederen uit die musical zingen.
Intekenlijsten liggen er weer in alle drie de kerken, zodat u kunt intekenen om mee te eten. Dit jaar zijn er ook weer soepkoks nodig, ook daarvoor liggen er in de kerken intekenlijsten.
Ook via kunt u zich opgeven als mee-eter of als soepkok. Als u soep komt eten, neemt u dan een soepkom en een lepel mee? De vastensoep begint om 18.00 uur, u bent welkom vanaf 17.30 uur. Namens de werkgroep Vastensoep alvast bedankt,
Rokus van den Bout


 

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 22-09-2019 om 10:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 24-09-2019 om 20.00
meer details

Rondom 30
datum en tijdstip 24-09-2019 om 20.15 uur
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 25-09-2019 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 25-09-2019 om 12:30
meer details

Juridisch spreekuur
datum en tijdstip 25-09-2019 om 13.00 uur
meer details

 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.