Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
9 april 2017, Palmzondag in de Kruisheuvelkerk

9 april 2017, Palmzondag in de Kruisheuvelkerk

Vanochtend om 9.00 uur kwamen de eerste kinderen met hun ouders al naar de kerk om een Palmpasenstok te maken. Opperste concentratie bij zowel kinderen als de ouders. Het maken van Palmpasenstokken is een oud gebruik. Heel vroeger werd hiermee het begin van de lente gevierd. Toen de mensen in Nederland Christen werden, werd de Palmpasenstok omgedoopt tot de drager van symbolen voor wat er in de Stille Week gebeurde. Daarbij horen verhalen over Jezus.
De kerkdienst begon en na het aansteken van het lantarentje gingen de kinderen naar de kindernevendienst. Hier hoorden zij het verhaal van Palmpasen en mochten hun eigen ‘knutsel’ uitzoeken. In de crèche was het ook gezellig druk. Weer in de kerk hadden alle kinderen een mooi versierde stok bij zich en liepen zij in een lange stoet door de kerk.
Een feestelijke geheel op een prachtige lentedag.
 
Bekijk de foto's.

 
9 april 2017, Palmpasen in de Dorpskerk

9 april 2017, Palmpasen in de Dorpskerk

Kinderen, jongeren en ouderen waren al vroeg in de Dorpskerk om Palmpasen stokken te maken. Gezellig en leuk om te doen. We hebben 13 gemeenteleden blij kunnen maken met zo’n symbolische Palmpasen stok.
Geordie Bregman speelde tijdens de dienst op de bugel en Johan Groen op het orgel. Het was een feestelijke dienst wat ook al aan de orde van dienst te zien was.
Het was ook de zondag waarop voor het eerst de nieuwe foto’s van de gemeenteleden op het nieuwe bord te zien waren. Gerrie en Kees hebben er veel werk aan gehad, maar we kunnen er nu weer een poosje mee vooruit. Iedereen staat er weer Paasbest op!
Voor een fotoimpressie, klik hier.

 
11 april 2017, Vastensoep

11 april 2017, Vastensoep

Gedurende de 40dagentijd was er iedere dinsdagavond de oecumenische vastensoep, sinds 2013 gehouden in de Kruisheuvelkerk. 
De laatste avond, 11 april 2017, waren deze kinderen én een gelegenheidskoort onder leiding van Vigilia van Akkeren aanwezig
.

 
13 - 16 april 2017, Stille Week en Pasen in de Dorpskerk

13 - 16 april 2017, Stille Week en Pasen in de Dorpskerk

Wij leven van verwondering en een diep vermoeden.
Dat thema stond centraal in de vieringen in de Stille Week en Pasen in de Dorpskerk. Sfeervolle, kleinschalige vieringen op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Voorbereid door een groep gemeenteleden met dominee Willemijn. Op donderdag vierden we de Maaltijd van de Heer, zoals Jezus met zijn discipelen destijds ook deed. Op vrijdag verwonderden we ons over het lijdensverhaal. Hoe het kon dat de man die kort daarvoor nog als een koning was binnengehaald, nu als misdadiger aan het kruis belandde. Op zaterdag herdachten we in het donker zijn leven en onze eigen doop. Aan het eind van de dienst gaven we het licht van Pasen, het licht van de nieuwe Paaskaars, door aan elkaar. Een nieuw begin, zoals beloofd, wat we nog eens vierden in een volle kerk op Eerste Paasdag. Met bij de koffie heerlijke spekkoek van Hannie Timmermans en Petra Verhaaf!

Bekijk de foto's

 

 
16 april 2017 Paasmorgen in de Kruisheuvelkerk

16 april 2017 Paasmorgen in de Kruisheuvelkerk

Een feestelijke Paasdienst waarin Laurine werd gedoopt.
Voorin de kerk stond een kruis van wilgentakken; de kinderen hebben enthousiast meegeholpen dit kruis te versieren met narcissen. Er werd gezongen, gelezen en gebeden en gedoopt.
Maar eerst luisterden de kinderen in de nevendienst naar het verhaal. De kinderen in de crèche hadden het druk met spelen. In de kerk volgden gebeden, lezingen en uitleg en verkondiging.
Marieke en Susanne zongen voor de gebeden Sela music.
Hierna kwamen de kinderen de kerk weer binnen. Ook Laurine werd binnengebracht, en Lidewij goot samen met haar opa het water in het doopvont. Na de presentatie, woorden bij de doop en het doopgebed werd door Marieke de doopgetuigenis gezongen. Over morgen, een lied van K. Wouters.
Hierna volgden de geloften en doop. De kinderen mochten vooraan komen staan zodat zij alles goed konden zien. Na het dopen werd de doopkaars overhandigd door de diaken.
We sloten de dienst af met het zingen van U zij de glorie (LB 634).
Een feestelijke dienst die, als je/u deze dienst hebt gemist, via de kerkomroep nog terug te luisteren is.

 

 
22 april 2017, Met de Bijbel op Tafel per trein naar de Mariatentoonstelling in Utrecht

22 april 2017, Met de Bijbel op Tafel per trein naar de Mariatentoonstelling in Utrecht

Op weg vanaf het station naar het museum, kwamen we haar al drie keer tegen.
Eerst door een naar haar genoemd plein over te steken, Mariaplaats. Dan, door links aan te houden, zagen we afgebeeld op tegels in een muur de voormalige Maria Maiorkerk, gebouwd in de elfde eeuw, gesloopt in 1844.
Daarna was er nog de Mariapomp, tijdens een cholera-uitbraak in de negentiende eeuw één van de weinige openbare pompen in Utrecht waar nog schoon drinkwater uit kwam. En… de pomp doet het nog steeds.

 

 
27 april 2017, Koningsdag bij de Dorpskerk

27 april 2017, Koningsdag bij de Dorpskerk

Als hoogtepunt van de Koningsdag in Leidschendam: het beklimmen van de toren van de Dorpskerk. Onder begeleiding konden de bezoekers de fraaie dakconstructie van de kerk bezichtigen en niet te vergeten het oude uurwerk. Door de geopende luiken een prachtig zicht op de sluis, en dat alles voor 1 euro.
Tja en als je dit hebt gemist... volgende jaar misschien een herkansing.
In en om de kerk een Oranjemarkt met onder meer pannenkoeken,(gebakken) vis, koffie, thee, muziek, boeken en een veiling.

Bekijk de foto's

 
30 april 2017, Paulusdienst met koor in de Dorpskerk

30 april 2017, Paulusdienst met koor in de Dorpskerk

Op 30 april was er in de Dorpskerk een dienst met een gelegenheidskoor en het vierjaargetijdenkoor uit Voorburg. Dat was dus een dienst met veel zingen!
Deze dienst stond in het thema van de Paulusreis die een groep gemeenteleden zal gaan maken van 6 tot 13 mei. Het was een fijne dienst met vele goede bekenden!


Bekijk de foto's

 
 
 

Inloggen


 

Buurtbieb
datum en tijdstip 21-02-2018 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 21-02-2018 om 12:30
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 25-02-2018 om 10:00 uur
meer details

De Leidraad
datum en tijdstip 25-02-2018 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 25-02-2018 om 10:00 uur
meer details

 
Lutherjaar 2017

Wat geloven wij?
U kunt hier alle stellingen van 2017 nog eens inzien
 
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.