Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Welkom

Welkom
Van harte welkom op de site van de Protestantse Gemeente te Leidschendam.

  Bekijk ook onze Facebook pagina
Voor dringende zaken (overlijden/ziekenhuisopname) is ons pastorale telefoonnummer altijd bereikbaar: 070 - 327 84 13.
 
Vacature organist Vacature organist
De Protestantse gemeente Leidschendam zoekt per direct een


Organist m/v
voor de wijken Vlietwijk, Heuvelwijk en LeidschenveenIn de wijken Heuvelwijk en Vlietwijk zijn twee kerkgebouwen, respectievelijk de Kruisheuvelkerk en de Dorpskerk. De wijk Leidschenveen, die gemeentelijk bij Den Haag maar kerkelijk bij Leidschendam hoort, is de jongste tak van de Protestantse gemeente Leidschendam. De gemeente komt samen in een kerkruimte aan de Harriët Freezerhof.

De protestante gemeente Leidschendam is een levendige gemeente waar muziek hoog in het vaandel staat, zowel binnen als buiten de vieringen.
Voor meer informatie over onze gemeente, zie www.pgleidschendam.nl

De Algemene Kerkenraad van PG-Leidschendam zoekt voor de groep van organisten, die roulerend spelen in alle drie de wijkkerken, een organist(e)  voor twee à drie zondagen per maand.
Voor deze functie zoeken wij per direct iemand die:
  • Circa 30 diensten per jaar wil spelen; een deeltijdfunctie behoort tot de mogelijkheden
  • Beschikt over een bevoegdheidsverklaring 3, daarvoor studeert, of bereid is deze bevoegdheid te gaan halen
  • Affiniteit heeft met zowel bestaande als nieuwe kerkmuziek en open staat voor nieuwe ontwikkelingen
  • Graag samenwerkt met projectkoren en muziekgroepen
  • Beschikt over goede contactuele eigenschappen
  • Enthousiast is en dit weet over te brengen aan de gemeenteleden en predikanten
  • Naast orgel ook piano wil bespelen

Het orgel in de historische Dorpskerk aan de Sluis is gebouwd door de Leidse orgelmaker J. van Gelder in 1896.
Het orgel in de Kruisheuvelkerk is in 1970 gebouwd door de firma Gebr. Van Vulpen (Utrecht).
Het orgel in Leidschenveen is door de firma Flentrop Orgelbouw in december 2009 geleverd. Het instrument werd oorspronkelijk in 1980 gebouwd door de firma Leeflang voor het Zwols Conservatorium.

Honorering: Aanstelling en Honorering zal plaatsvinden volgens de regeling van de Kerkmuziek.
Meer informatie over de orgels en uitgebreide taakomschrijving van bovenstaande functie is op te vragen bij Vigilia van Akkeren: of telefonisch: 06 57580378
Sollicitaties zsm, maar uiterlijk voor 25 februari, te richten aan mevr. Adri de Grijs; via e-mail:
 
23 november 2019, Running Dinner

23 november 2019, Running Dinner
Rond 17.00 uur was het stil op straat. Er werd getafeld bij diverse adressen door heel Leidschendam / Leidschenveen. Een voorgerecht. Deze gezellige bijeenkomsten werden soms ruw door de klok verstoord. Op naar het volgende adresje. Bijna de hele gemeente zette zich weer in beweging. Verrassing bij wie je nu aan tafel kwam, en voor de kokers een nog grotere verrassing wie bij hen aan tafel schoven. Weer geanimeerde gesprekken, weer lekker gegeten. In de aankondiging stond al duidelijk dat het vooral om de ontmoeting ging, maar ook de koks hadden hun best gedaan! Nog één keer de grote volksverhuizing door de gemeente. Nu naar de Kruisheuvelkerk waar de ‘toetjesspecialisten’ een schitterend buffet hadden opgebouwd. Wat een heerlijkheden en wat een overvloed. Voor elk wat wils en natuurlijk veel te veel.
Na de koffie gingen we, kilo’s zwaarder, weer op weg naar onze eigen huizen. Wat een leuke ontmoetingen en mooie gesprekken. Wat een vrolijkheid en wat een prettige sfeer. Kortom een perfecte avond.
Dank hiervoor aan het organiserend comité is dan ook geheel op zijn plaats.
Was u/je dit jaar verhinderd? Jammer, maar volgend jaar weer!

Bekijk de foto's
 
10 november 2019, Kliederkerk in de Kruisheuvelkerk

10 november 2019, Kliederkerk in de Kruisheuvelkerk
Vorig jaar is de PGLeidschendam met de Kliederkerk gestart en het was dit keer de vierde editie. Nog even stil staan bij wat Kliederkerk nu eigenlijk is? Het is een nieuwe vorm van kerkzijn die de Kliederkern (= de
voorbereidingsgroep) organiseert. Via de website van JOP wordt een thema gekozen. Hierbij worden werkvormen uitgezocht. Ook dit keer ontdekten we met allerlei verschillende creatieve werkjes het verhaal van de zondag. Daarna waren we allemaal bij elkaar in de kerkzaal voor een korte uitleg en zongen we er liedjes. Tot slot werd er nog met elkaar gegeten. Ook deze zondag heeft jong en 'wat ouder' zich weer kunnen uitleven.
Doel: voor alle leeftijden iets leuks en passends bieden naast de reguliere kerkdiensten. Missie was ook deze keer weer geslaagd. Nog nooit de Kliederkerk bezocht, maar toch nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een keertje. Neem uw neefjes, nichtjes, kleinkinderen mee en u zult zien hoe leerzaam en gezellig Kliederkerk is. Op de website, faceboek of Het Kerkblad worden deze diensten tijdig aangekondigd. Zullen we zeggen tot ziens?
 
10 november 2019, Doopdienst in de Dorpskerk

10 november 2019, Doopdienst in de Dorpskerk
Een bijzondere kerkdienst in de Dorpskerk. In deze feestelijke dienst zijn 2 kinderen gedoopt : Tynan Nevan en Levi Erik.
Familie en vrienden van de doopouders waren er ook bij om deze dienst mee te beleven en te vieren. Wat fijn zo’n volle kerk. Ds. Fulco had mooie liederen uitgekozen. Het thema van de dienst was Geloof, Hoop en Liefde,  maar over de Liefde werd het meeste gezegd.
lees meer »
 
Profeten in de Kruisheuvelkerk Profeten in de Kruisheuvelkerk
Deze weken zijn we bij de kindernevendienst in de Kruisheuvelkerk bezig met Profeten.
We zijn begonnen met algemene verhalen over wat een profeet is en in welke tijd zij leefden. Daarna horen we de verhalen van Elia, Jeremia, Daniël en Jona. Dit alles met mooi nieuw Godly Play materiaal.
Op onze website plaatsen we elke week extra informatie over de behandelde profeet, met leessuggesties en activiteiten die je thuis met je (klein)kinderen kan doen.

 
 
2 november 2019, PGL-volleybaltoernooi 2019

2 november 2019, PGL-volleybaltoernooi 2019
In sporthal de Fluit waren 6 teams actief op 2 velden: Leidschenveen, Funny Beans, Hartman Stompwijk, Hoogvliegers, Over de Top en VolleyVliet. Onder leiding van de scheidsrechters Hans, Rokus en Aag werden er 15 wedstrijden gespeeld.
Erg veel wedstrijden eindigden maar met een klein verschil in de eindstand. Trouwe supporters en familie zagen veel gezelligheid en een sportief toernooi, onder leiding van Mandy bij de wedstrijdtafel. De laatste wedstrijd tussen de Hoogvliegers en Hartman leverde de winnaar op van de PGL-bokaal: de Hoogvliegers. Terugkijkend op een prima avond zonder blessures konden we met elkaar in de kantine nagenieten en napraten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Bekijk de foto's
 
1 november 2019, Vrijwilligersavond in de Kruisheuvelkerk

1 november 2019, Vrijwilligersavond in de Kruisheuvelkerk
Als dank voor de vrijwillige inzet van vele gemeenteleden voor uiteenlopende activiteiten in de Kruisheuvelkerk werd er op 1 november een vrijwilligersavond georganiseerd. Annemieke, Ebo en Fulco hadden hun best gedaan om er een feestelijke avond van te maken om zo de vrijwilligers die een onmisbare bijdrage leveren aan het functioneren van de gemeente een gezellige avond te bezorgen. Met de bekende pupquiz, lekker hapjes en een goed gevulde bar werd het een gezellige avond, waarin gemeenteleden weer onbekende kwaliteiten van elkaar hebben ontdekt en waarbij meedoen weer net zo belangrijk bleek als winnen. De wisselbeker ging dit jaar naar de Kruisspinnen. Het bleef nog lang gezellig......
 
26 oktober 2019, Sponsordiner Dorpskerk

26 oktober 2019, Sponsordiner Dorpskerk
Zaterdag 26 oktober was het sponsordiner in de Dorpskerk. Alle 32 stoelen rondom de tafels waren bezet. Het kleed van de Hulp en Heilkerk was weer uitgerold.
Met elkaar hebben we genoten van een heerlijk driegangendiner met aperitief en koffie met cake toe.
De netto opbrengst bedraagt € 660,- dankzij het vele vrijwilligerswerk, het goede inkoopbeleid en de fooien die we hebben gekregen.
Al met al weer een goede en fijne bijeenkomst.
Hierbij enkele foto’s.
De activiteitencommissie van de Dorpskerk: Arie, Alja, Coert, Lida, Liesbeth, Rob, Ron, Ronald en Wilma
 
19 oktober 2019, Schoonmaak in de Leidraad

19 oktober 2019, Schoonmaak in de Leidraad
Zaterdag 19 oktober werd De Leidraad weer grondig schoongemaakt.
Alle vrijwilligers: hartelijk bedankt!
Een impressie.
 
Kerstmarkt 7 december 2019 in de Dorpskerk Kerstmarkt 7 december 2019 in de Dorpskerk
Op deze dag is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op de Kerstmarkt.  
We zetten de tent neer op het kerkplein zodat, weer of geen weer, u warm en droog al in de kerstsfeer kunt komen. Binnen kunt u mooie dingen kopen,  boeken zoeken (en kopen), koffie/thee, chocolademelk of glühwein drinken met of zonder wat lekkers erbij.
De crea-groep is ook afgelopen jaar weer heel actief geweest met het maken van vele unieke, zelfgemaakte en –bedachte artikelen. Deze zijn te koop om cadeau te geven of misschien gewoon voor je zelf, waarom ook niet? Om een slipje van de sluier op te lichten: het gaat om onder meer verlichte kerstballen, sieraden, diverse gecombineerde geschenkverpakkingen, geborduurde handdoeken en gastendoekjes, unieke kerstkaarten etc.  
In de kerk even rustig zitten en luisteren naar passende muziek; ook dat behoort tot de mogelijkheden. Oftewel voor ieder wat wils, voor jong en oud!
De totale opbrengst van de verkoop van de crea-groep, de boeken en de consumpties komt volledig ten goede aan het restauratiefonds van de Dorpskerk.  
We hopen u zo nieuwsgierig te hebben gemaakt dat we velen van u op 7 december mogen begroeten in de Dorpskerk. Iedereen is van harte welkom!
Lida Teunissen namens de crea-groep en Rob de Bruijckere namens de activiteitencommissie

 
 
15 oktober 2019, Zin-nig Café

15 oktober 2019, Zin-nig Café
Thema deze avond was: de appel valt wel/niet ver van de boom.
Spreker, Peter van der Beek, liet ons via een leuke werkvorm nadenken over dat het steeds lastiger lijkt om je kind betrokken te houden bij het geloof dat voor ouders zo belangrijk is. We hebben met elkaar gekeken wat je allemaal in huis hebt om door te geven aan de volgende generatie.
lees meer »
 
13 oktober 2019, Dienst van Schrift en Tafel; bevestiging van ambtsdragers

13 oktober 2019, Dienst van Schrift en Tafel; bevestiging van ambtsdragers
Alles was in gereedheid gebracht voor de Dienst van Schrift en Tafel én voor de bevestiging van Rokus als diaken en Gert als ouderling. Na het consistoriegebed kwam de kerkenraad de kerk binnen.
Er werd bevestigd en voor Rokus en Gert was er een 'snelle' roos als cadeautje.
lees meer »
 
4 oktober 2019, Ouderendag Vlietwijk

4 oktober 2019, Ouderendag Vlietwijk
Op vrijdag 4 oktober zijn we met 35 ouderen en 7 vrijwilligers bij elkaar geweest in de Binnenhof. De medewerkers van het Rode Kruis waren al vroeg op pad en hebben de bewoners in Prinsenhof en Schoorwijck opgehaald. Fijn dat dit zo goed geregeld was !!
Na de opening door Nel en een mooi verhaal van Cock, genoten we van de koffie/thee en heerlijke cake van Remmerswaal. Wat op viel dat velen het fijn vonden elkaar weer te zien en vele belangstellende gesprekken volgden. Echter ons aller Annemieke begon met de bijbelquiz, die dominee Fulco gemaakt had. Na de tafelwissel, werden de hersenen aan het werk gezet en per tafel nagedacht over het juiste antwoord. Een gokje wagen was er ook vele keren bij ! 
Aan het einde van de morgen, was er een winnende tafel bekend en heeft Annemieke alle antwoorden van de vragen gegeven. Thuis in de bijbel is het na te gaan.
Bij de lunch kon iedereen genieten van de groentesoep van Nel en de broodjes. Met elkaar in de benen en op weg naar de kerk, waar dominee Fulco ons begroette en voorging in het middaggebed. Psalm 23 over de Goede Herder werd gelezen en een persoonlijk verhaal kregen we mee. Heerlijk veel gezongen met Annemieke op het orgel, o.a. Groot is uw trouw , o Heer.
Na de zegen en het bedanken, was er nog een borrel of advocaatje in de Binnenhof, waarna een ieder met een klein plantje na een gezellig samenzijn voldaan huiswaarts ging.


Bekijk de foto's
 
 
 

Inloggen


 

De Leidraad
datum en tijdstip 08-12-2019 om 09:30 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 08-12-2019 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 08-12-2019 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 08-12-2019 om 15:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 10-12-2019 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 11-12-2019 om 12.30 uur
meer details

 
Enquête Protestantse wijkgemeente in Leidschenveen
Wij willen graag van u horen hoe u over de kerk in onze wijk Leidschenveen denkt.
Wat doen we goed, wat doen we niet goed en wat mist u.
Het kost u maar een paar minuutjes.
Start de enquête hier

 
 
Vacaturebank LeidschenveenVanuit de werkgroep 'Kerkzijn in Leidschenveen' is de vacaturebank gestart.
Lees hier de openstaande vacatures en reageer.
 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.