Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
Cycloon Idai mogelijk grootste natuurramp ooit

Cycloon Idai mogelijk grootste natuurramp ooit

De cycloon Idai zorgt in grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe voor een enorme ravage. Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN zou de cycloon, die de afgelopen dagen het zuidoosten van Afrika trof, kunnen uitgroeien tot de grootste aan het weer gerelateerde natuurramp op het zuidelijk halfrond ooit. Zeker 3 miljoen mensen zijn getroffen, meer dan 500.000 mensen zijn dakloos geraakt. Kerk in Actie start hulpverlening.
Anderhalf miljoen mensen zijn getroffen door het natuurgeweld. Uw steun is heel hard nodig! 

Samen met het wereldwijde netwerk ACT biedt Kerk in Actie via lokale kerken en christelijke organisaties hulp in het getroffen gebied. 

Samen werken we aan het leveren van voedsel, onderdak, kleding, water, gezondheidszorg, sanitaire voorzieningen, hygiëne en psychosociale ondersteunende diensten. We zijn ook gericht op de specifieke behoeften van kwetsbare groepen, zoals kinderen, vrouwen, mensen met een handicap en ouderen. De natuurramp treft de landen vlak voor de belangrijkste oogst van het jaar. Mensen leven hier vooral van zelfvoorzienende landbouw, dit betekent dat er een groot voedseltekort ontstaat. Zonder hulp zullen miljoenen mensen de komende maanden honger lijden.

Komt u ook in actie en helpt u met uw kerk  de slachtoffers in Mozambique, Zimbabwe en Malawi?

U kunt uw bijdrage overmaken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v.r 'Noodhulp cycloon Idai' of doneer online.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Dorpskerk
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10:00 uur
meer details

de Leidraad
datum en tijdstip 28-04-2019 om 10:00 uur
meer details

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 30-04-2019 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 01-05-2019 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 01-05-2019 om 12:30
meer details

 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.