Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leidschendam
 
 
40dagentijdproject ‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen

40dagentijdproject ‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen
Als ik dit schrijf zijn we al voor de derde week onderweg. Wat een mooi project en wederom veel enthousiasme vanuit onze gemeente. De mooie doosjes van Anneke Joffers en Alja Schutte zijn een hit bij iedereen. En de opbrengst liegt er niet om, dat wordt een mooi resultaat!
De vastensoepavonden zijn ook heel goed bezocht, en als u nog niet geweest bent een aanrader.

 
lees meer »
 
40dagentijd project 40dagentijd project
 
‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen ‘Levenslessen’ voor jonge Zuid-Afrikanen
In Zuid-Afrika zijn HIV en Aids een van de grote problemen waarmee jongeren worden geconfronteerd. De Nederlandse stichting Zulu Aid ondersteunt vanuit Nederland diverse projecten om jongeren in de provincie Kwazulu Natal te helpen hun leven op de rails te krijgen, want niet alleen HIV/Aids, maar ook werkloosheid, (huiselijk) geweld en gebrekkig onderwijs zijn uitdagingen waar jongeren en kinderen in Zuid-Afrika op grote schaal mee te maken krijgen.
De provinicie Kwazulu Natal ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan. In de buurt van de grote havenstad Durban, in de vallei van duizend heuvels, ligt het Hillcrest Aids Centre. De Zulu’s vormen de grootste bevolkingsgroep in deze arme regio van Zuid-Afrika. Vanuit het Hillcrest Aids Centre krijgen mensen die in aanraking komen met HIV en Aids hulp, niet alleen  medische zorg, maar ook economische steun en scholing op vakmatig en maatschappelijk gebied.
Gedurende de 40 dagentijd voert de commissie ZWO in onze kerken actie om geld in te zamelen om ca 100 jongeren te trainen in ‘levenslessen’ om sterk met verantwoordelijkheidsgevoel door het leven te gaan en er ook te zijn voor anderen. Zij ontvangen steun om in hun eigen leven verstandige keuzes te maken, en dat zaadje ook te planten bij vrienden en familie in hun eigen omgeving. Het programma wordt opgezet en uitgevoerd vanuit het Hillcrest Aids Centre. Zonder deze steun is het moeilijk voor jonge mensen om de verleiding te weerstaan verkeerde keuzes met levenslange gevolgen te maken.
Via de gemeenteleden Gerrie Janzse en Kees Groot is de commissie ZWO in contact gekomen met de stichting Zulu Aid. Deze stichting wordt gesteund door verschillende kerkgemeenschappen in Nederland en weet inmiddels ook Kerk in Actie en Wilde Ganzen voor het werk van het Hillcrest Aids Centre te interesseren. Gezamenlijk kunnen we voldoende financiële middelen bij elkaar brengen om echt verschil te maken voor jonge mensen in Kwazulu Natal.
U kunt uw financiële bijdrage leveren via de collectes en de speciale ‘bus’ gedurende de 40 dagentijd in onze drie kerken en ook een deel van de opbrengsten tijdens de vastensoep-maaltijden in de Kruisheuvelkerk is voor dit mooie doel bestemd. Een gift via de bankrekening van de diaconie (NL92RABO 012760734) is ook mogelijk, graag met vermelding van gift voor 40 dagentijd project. Natuurlijk zullen we de komende weken ook weer pepermunt en chocolade verkopen. En behalve door een financiële bijdrage zullen we denken aan de mensen in Zuid-Afrika in ons gebed en met het zingen van lied 872 ‘Masithi Amen’ zullen we onze verbondenheid uitdrukking geven.    
Meer informatie over de stichting Zulu Aid en het werk van Hillcrest Aids Centre is te vinden via www.zuluaid.nl.

Margreet Meijer, voorzitter ZWO-commissie
 
 
 

Inloggen


 

Christelijke meditatiegroep
datum en tijdstip 25-06-2019 om 20.00
meer details

Buurtbieb
datum en tijdstip 26-06-2019 om 12.30 uur
meer details

Open Dorpskerk
datum en tijdstip 26-06-2019 om 12:30
meer details

Juridisch spreekuur
datum en tijdstip 26-06-2019 om 13.00 uur
meer details

Dorpskerk
datum en tijdstip 30-06-2019 om 10:00 uur
meer details

Kruisheuvelkerk
datum en tijdstip 30-06-2019 om 10:00 uur
meer details

 
Prikbord

Lees het 'prikbord'; een ruimte beschikbaar voor 'kerk-gerelateerde' affiches / mededelingen, net zoals het prikbord in de diverse gebouwen.
 
Privacyverklaring

PG Leidschendam heeft een privacy verklaring opgesteld. Deze is hier te downloaden.
 
Webmaster

Suggesties voor de website?
Laat het de webmaster weten via dit formulier.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.