Alle activiteiten tot en met medio mei worden niet fysiek gehouden

Gezien de ernst van de situatie in onze samenleving, is besloten geen enkele activiteit gedurende de periode van deze lockdown fysiek te laten plaatsvinden. De deuren van onze gebouwen zullen dus volledig gesloten blijven (behalve voor uitvaarten).
Dit betekent vooralsnog dat alle erediensten tot en met 30 mei digitaal zullen plaatsvinden.

Iedereen, ook wij, vinden dat een zeer pijnlijke keuze, maar tegelijk achten wij het niet verstandig om onszelf buiten de maatschappij te plaatsen. Als PGL willen we immers een kerk zijn die in de samenleving staat en willen we uit naastenliefde ook ons steentje bijdragen om de verspreiding van dit virus het hoofd te bieden. 

Hoe gaan we dan wel samen kerk zijn in deze periode?

Gedurende deze periode zullen onze eigen predikanten alle diensten digitaal gaan invullen vanuit 1 van de kerkgebouwen.  Een rooster hiervoor wordt door de predikanten gemaakt en beheerd.
In het Kerkblad dat volgende week verschijnt, staat exact wie er waarvandaan voorgaat.  
Voor alle andere activiteiten wordt gekeken hoe we deze weer kunnen opstarten zodra de lockdown wordt versoepeld. 

En hoe dan verder?

In de persconferentie van 13 april heeft de regering een plan gepresenteerd, met veel slagen om de arm, om de samenleving weer te openen. Afhankelijk van het aantal opnames in de ziekenhuizen en de hoeveelheid vaccinaties komen er versoepelingen.

Wij zullen deze stappen op de voet volgen en onze activiteiten hieraan aanpassen. 

Dat betekent dat eerst de buitenactiviteiten, en zodra het weer mogelijk is, ook de activiteiten binnen onze gebouwen worden opgepakt. Dit kan ook voor medio mei het geval zijn. Uiteraard wordt u hierover dan via de website en de wekelijkse nieuwsbrief geïnformeerd. We hopen dat in het volgende Kerkblad de erediensten eindelijk weer volgens het oorspronkelijke rooster kunnen worden geplaatst, maar ook daarvoor geldt momenteel nog de “slag om de arm”