Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereldgebedsdag 4 maart 2022

4 maart 19:30 - 20:30

Elk jaar op de eerste vrijdag in maart is het wereldgebedsdag. Deze dag wordt voorbereid door een groep vrouwen, steeds uit een ander land. Dit jaar zijn het vrouwen uit Engeland, Wales en Noord-Ierland die de viering hebben voorbereid. Eerder vierden we in Leidschendam-Voorburg deze dag op een zondag; maar dit jaar hebben we gekozen voor de dag zelf, onder meer hierom:

“Wat deze vrijdag tot een speciale dag van gebed maakt, is dat gedurende 24 uur ergens in de wereld bijeenkomsten plaatsvinden, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde schriftgedeelten worden gelezen. Als de zon in het verre oosten opgaat over de eilanden in de Stille Oceaan, dan worden daar al de eerste diensten gehouden.

Uur na uur ontwaken weer andere volkeren en breekt voor hen de dag aan. Daarmee verenigd Wereldgebedsdag mensen over de hele wereld in een keten van gebed, laat hen voelen dat zij deel uitmaken van de wereldbevolking, deelt hoop en zorg, vreugde en verdriet, mogelijkheden en problemen.

Wereldgebedsdag wil iedereen inspireren om gaven en talenten in dienst van elkaar en de samenleving te stellen en kan door gebed en actie invloed hebben op mensen en hun omgeving. En geeft gelegenheid over ‘eigen grenzen’ heen te zien en zowel maatschappelijk als spiritueel, solidair te zijn met vrouwen over de hele wereld.” [i]

Het thema dit jaar is ‘Gods Belofte’, God die ons troost als een moeder en beschermt als een vader. Speciaal voor deze dag is een lied geschreven, dat ook zal klinken in onze viering: “For surely I know the plans I have for you”. Wil je het vast luisteren? Ga dan naar deze website, echt een heel mooi liedje: https://www.wereldgebedsdag.nl/ewni.php

We hopen van harte u die vrijdagavond 4 maart om 19:30 uur te mogen verwelkomen in de Oude Kerk in Voorburg!

[i] Van de site ‘Wereldgebedsdag; Wat is wereldgebedsdag?’

 

Gegevens

Datum:
4 maart
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorie: