Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zin-nig Café met Piet Schelling

9 november 2021 20:00 - 22:00

Ik ga dood. Zo opent het nieuwste boek van dr. Piet schelling, getiteld ‘Denkend aan de dood kom ik tot leven’.
Drie woorden waarachter een wereld van gedachten en gevoelens schuilgaat.
Het nadenken over zijn eigen dood heeft veel bij de auteur losgemaakt. Open en toegankelijk laat hij zien wat het levenseinde met hem doet. Wat zijn huiver en hoop is. Het besef van het einde, prikkelt hem om naar zijn leven te kijken. Hij deelt zijn gevoelens, roert in zijn ziel, vraagt naar wat waarde houdt. Hij weet van de pijn van afscheid nemen. Hij zoekt naar houvast en schuwt actuele kwesties als orgaandonatie en euthanasie niet.

Dinsdag om 9 november is hij onze spreker in het Zin-nig Café om 20.00 uur in de Kruisheuvelkerk.

‘Als predikant heb ik vaak met het levenseinde van mensen te maken,’vertelt Piet Schelling. ‘Ook binnen de kring van vrienden en familie kwam ik ermee in aanraking. Door al die ervaringen drong zich de vraag op: hoe verhoud ík me tot mijn eigen dood? Lange tijd liet ik die vraag niet toe, terwijl het gegeven dat er een einde is invloed heeft op ons doen en laten vandaag.
Ik kreeg behoefte duidelijkheid te krijgen: waar sta ik, hoe kijk ik aan tegen het einde, welke keuzes wil ik maken?’ Het belooft een boeiende en inspirerende avond te worden met ook alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Een QR-code (coronapas) is bij dit evenement verplicht!

Gegevens

Datum:
9 november 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kruisheuvelkerk
Burgemeester Roeringlaan 6
Leidschendam, 2262 EC Nederland
Telefoon:
070-3274461