Kliederkerk in de Leidraad

Het was een feestje! Kliederkerk in De Leidraad. Op deze Moederdag was het een grote opkomst! Niet alleen kinderen met hun mama’s en papa’s, maar ook opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Het was wat je noemt een gezellige boel. Er werd geknutseld en Fije als ‘chef vliegtuigjes vouwen’ hielp de kleinere kinderen erg goed, zodat iedereen die het wilde een vliegtuigje had. Ds. Fulco had een mooi verhaal over…

Een goede tovenaar die over de wereld reisde. Alle oceanen bevoer hij, alle landen deed hij aan, alle bergen beklom hij. Overal waren zijn voetsporen te vinden. Soms rustte hij uit. Zoals tijdens die mooie dagen in het huis van Tim, Jim en Kim. Tim, Jim en Kim ontvingen hem gastvrij. Een zacht bed, heerlijke maaltijden, de warmte van het haardvuur, het ontbrak de tovenaar aan niets.
De goede tovenaar had nog veel langer willen blijven bij zijn vrienden Tim, Jim en Kim. Maar hij moest verder. Op de dag van het afscheid, gaf de tovenaar zijn vrienden een geschenk uit dank­baarheid. leder kreeg een boom. Tim, de al te gulle Tim, die altijd geld tekort kwam, kreeg een goudboom. Niet bladeren maar goud groeide aan de takken van deze boom. Jim, de altijd nadenkende Jim, kreeg een wijsheidsboom. Thee gemaakt van de bladeren van deze boom zorgde voor een helder verstand. En Kim? Ook zij kreeg een boom. Aan Kim, die soms wat zorgelijk was, schonk de goede tovenaar de boom van het verlangen. leder die in de schaduw van de boom van het verlangen ging zitten, merkte dat zijn zorgen verdwenen en dat hij ging dromen van vrolijkheid en hoop.
De goudboom heeft niet lang op zijn plaats gestaan. Hebzuchtige mensen hakten hem om en namen hem mee naar huis. De boom stierf en bracht geen goud meer voort. De wijsheid boom is omgehakt door dwaze mensen die niet wisten wat wijsheid was. Ook hij brengt geen wijsheid meer voort. En de boom van het verlangen? Ook deze is omgehakt. Hij is omgehakt door mensen die als enige verlangen rijkdom hadden. De boom is verzaagd tot planken en balken die werden verkocht om er huizen, kastelen en kerken mee te bouwen.

Is er niets meer over van de boom van verlangen? Jawel, de schaduw van de planken en balken van deze boom bestaat nog steeds. Die schaduw heeft nog steeds de kracht mensen te doen dromen van verlangen en licht. Het schijn dat er in de kerk bij jullie in de buurt, in het dak van de kerk om precies te zijn, ook een paar balken van die boom van het verlangen zijn verwerkt. Zou het daardoor komen dat mensen het in de kerk zo vaak hebben over verlangen en hoop voor alle mensen?

Tot slot gezamenlijk lunchen voor ieder weer op pad ging.