Pastoraat

Aandacht hebben voor een ander, een luisterend oor bieden, dat noemen we noemen in de kerk ‘pastoraat’. In onze gemeente werken twee predikanten en een pastoraal coördinator. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers die mensen bezoeken.

Er kan iets in uw/jouw leven spelen waarover u/je graag met iemand zou willen praten. Bel dan gerust het Pastoraal Centrum op (070) 327 84 13 om een afspraak te maken: dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur.

Pastoraal coördinator Annemieke Hartman neemt de telefoon op en helpt u verder.
Een afspraak kan thuis of in de kerk plaatsvinden. De gesprekken zijn vertrouwelijk, predikanten hebben geheimhoudingsplicht.

Voor dringende zaken (ziekenhuisopname, overlijden) is het pastorale nummer altijd bereikbaar.

Het pastoraal centrum is ook per e-mail bereikbaar: pastoraalcentrum@pgleidschendam.nl.

Bezoekwerk noemen we individueel pastoraat. Daarnaast is er ook groepspastoraat. Er zijn gesprekskringen voor mensen van alle leeftijden, we houden thema-avonden, rouwgroepen en koffieochtenden. Kijk hier voor meer informatie.

Wie zijn wij

Ds. Fulco de Vries Bouwstra
Sinds december 2008 ben ik als predikant werkzaam in de PG Leidschendam. Daarvoor was ik predikant in Warmenhuizen-Harenkarspel.

Ook ben ik tijdens mijn studie Theologie aan de VU een aantal jaren koster geweest in Amsterdam-Zuid.
En ik moet zeggen: ik houd van de kerk. Van die bonte club mensen die het de eeuwen door met vallen en opstaan blijft wagen met het evangelie van Jezus, een boodschap van geloof, hoop en liefde.
Echte mensen, soms met heel veel geloof, soms maar wat stamelend, maar geraakt door God, Jezus en de Bijbel. Ik ben ook zo’n mens.

Waar ik van geniet in mijn werk? Van de ontmoeting met mensen, op allerlei manieren. In en rondom de kerkdiensten, maar ook bij andere activiteiten. Musicals, running dinner, koken, zingen: de diversiteit van het kerk-zijn kent nauwelijks grenzen – en als ze er al zijn, dan zoek ik die grenzen heel graag op.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn vrouw, onze drie zoons en onze dochter, bijvoorbeeld met de tent naar Texel of naar Frankrijk.

Fulco de Vries Bouwstra
ds.devriesbouwstra@pgleidschendam.nl
070 3019449

Adres:
Gerrit Jan vd Veenstraat 31
2264 DS Leidschendam

Ds. Maarten Hameete
Sinds juli 2020 ben ik als predikant werkzaam in de PG Leidschendam. Daarvoor was ik predikant in Renswoude-Ederveen.

Wat mij drijft als predikant is om de relevantie en de kracht van het geloof te vertolken naar onze tijd. De weg van het geloof gaan mensen in de kerk met elkaar. Een veelkleurige zoekende groep mensen die geraakt zijn door God.
Op die weg wil ik meelopen, en het is een voorrecht om daarin de gemeente te mogen helpen.

Als predikant is geen dag hetzelfde. En dat maakt het mooi werk. Op talloze manieren mag ik met mensen in gesprek gaan over henzelf en God. Op zondagmorgen in de kerkdienst, in gespreksgroepen en vergaderingen, en één op één in het pastoraat. Ik kan ervan genieten als we als kerk nieuwe wegen vinden om dat gesprek te voeren met elkaar.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Je hoofd leeg maken door op de (motor)fiets of te voet een rondje door de natuur te maken.

Maarten Hameete
ds.hameete@pgleidschendam.nl
06 8382 7434

Annemieke Hartman
In 2003 mocht ik als journalist een reportage maken over kerkzijn in vinex-wijk Leidschenveen. De gemeente kwam toen nog bijeen in basisschool de Walvis. Ik voelde mij er meteen thuis, werd lid en ik werd naast mijn baan pianist/organist tijdens de zondagsdiensten.
In 2010 stopte ik in de media en werd ik pastoraal coördinator in deze gemeente (zeg maar: de schakel tussen de predikanten en de vrijwilligers).

Ik ben heel blij dat ik in Leidschendam/Leidschenveen de kans kreeg om te groeien in mijn werk. Zo leid ik sinds een paar jaar ook uitvaartdiensten.

Ieder mens heeft een verhaal. Wat ik mooi vind en wat mij blijft boeien is dat er in het pastoraat en in de kerk ruimte is voor ieders verhaal.

Annemieke Hartman
annemieke.hartman@pgleidschendam.nl
06 1753 8835