Basisschoolkinderen

Kerkkamp 2022

Dit jaar gaan we weer op kerkkamp. Van 20 mei tot en met 22 mei gaan we met een leuke groep kinderen en leiding naar Ermelo. We hebben een nieuw kamphuis gevonden midden tussen de bossen en zullen in het weekend weer allerlei leuke activiteiten doen, zoals bosspel, knutselen, bonte avond en nog veel meer. Wil je mee? Geef je dan snel op via kerkkamp@pgleidschendam.nl.

Palmpaasstokken

In de Dorpskerk en de Kruisheuvelkerk worden op zondagochtend vanaf 9.00 weer palmpaasstokken gemaakt, waarmee we tijdens de dienst een mooie optocht door de kerk kunnen maken. Kom je ook?

Kinderviering Stille Zaterdag

Op zaterdag 16 april is er van 16.00-17.30 een Stille Zaterdag viering voor gezinnen in de Dorpskerk. We bouwen samen Jeruzalem en lopen met Jezus mee langs de plekken die hij in de laatste week heeft bezocht. Kom je ook?

LET OP: Eerdere berichten, presentaties, knutsels zijn te vinden in het “Basisschoolkinderen-Archief

Kindernevendienst

Tijdens de erediensten is er voor de kinderen van de basisschool kindernevendienst in 1 of 2 groepen. Voordat de kinderen de dienst verlaten om naar de kindernevendienst te gaan is er vaak een kort gesprekje met hem over het thema van de dienst. Tijdens de kindernevendienst wordt vaak een verhaal verteld, waarna het besproken wordt en er tijd is om er op een leuke creatieve manier mee aan de slag te gaan. Rond Pasen en Kerst werken we met een project voor kerk- en kindernevendienst. Bij sommige kerkdiensten worden de kinderen nog meer betrokken bij de eredienst, o.a. bij een doopdienst.

Inlichtingen: 

VlietwijkWilma Bemer070 3203212
HeuvelwijkCeciel Mulder
Diana van Velzen
070 3175981
06-11737566
LeidschenveenJeroen van Schagen

De kindernevendienst van de PGL heeft ook een eigen Facebookpagina. Daar worden regelmatig filmpjes, knutsels en verhalen geplaatst die leuk zijn om thuis te doen.

Kliederkerk

Kliederkerk is een nieuwe vorm van kerkzijn die de Kliederkern (= de voorbereidingsgroep) organiseert.
Via de website van JOP wordt een thema gekozen. Hierbij worden werkvormen uitgezocht.
Doel: voor alle leeftijden iets leuks en passends bieden naast de reguliere kerkdiensten.

Een impressie van zo’n kliederkerk krijgt u hier. Het zijn foto’s van de kliederkerk van november 2019.

Kerkkamp

Elk jaar is er een kampweekend in de kampeerboerderij in Helvoirt, voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool. Het is altijd een gezellig weekend vol met spel, sport, creativiteit en avontuur. Een hoogtepunt in het jaar, waar alle kinderen weer naar uitkijken!

Inlichtingen: 

René Bron070 3616203
Pauline Aarten 
Diana van Velzen   06-11737566

Basiscatechese

Dat is samen iets leren over de kerk, de Bijbel, geloven, de feesten, enz. Maar er is ook tijd om over school en alles waar we verder mee bezig zijn te praten. En het is altijd gezellig! Iedereen wordt persoonlijk uitgenodigd en je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen! Er zijn verschillende groepen.

Inlichtingen:

Carianne Bron070 3616203
Gert Gahrmann070 3201210