Basisschoolkinderen

Kerkkamp 2023
Wat was het weer een feest! En helemaal omdat we als thema hadden: “Feestend het jaar door”.
Elke activiteit was een feest: vrijdagavond hebben we oud en nieuw gevierd met een geweldig bosspel waarbij de kinderen moesten zoeken naar verschillende soorten vuurwerk. Zaterdagochtend  hebben we Pasen gevierd in het bos, met natuurlijk de ei-lepel race. Zaterdagavond was de bonte avond oranje gekleurd alsof het echt Koningsdag was. En zondagmiddag hebben we de najaarsfeesten gevierd met verschillende spellen. 

LET OP: Eerdere berichten, presentaties, knutsels zijn te vinden in het “Basisschoolkinderen-Archief

Kindernevendienst

Tijdens de erediensten is er voor de kinderen van de basisschool kindernevendienst in 1 of 2 groepen. Voordat de kinderen de dienst verlaten om naar de kindernevendienst te gaan is er vaak een kort gesprekje met hem over het thema van de dienst. Tijdens de kindernevendienst wordt vaak een verhaal verteld, waarna het besproken wordt en er tijd is om er op een leuke creatieve manier mee aan de slag te gaan. Rond Pasen en Kerst werken we met een project voor kerk- en kindernevendienst. Bij sommige kerkdiensten worden de kinderen nog meer betrokken bij de eredienst, o.a. bij een doopdienst.

Inlichtingen: 

VlietwijkWilma Bemer070 3203212
HeuvelwijkCeciel Mulder
Diana van Velzen
070 3175981
06-11737566
LeidschenveenJeroen van Schagen

De kindernevendienst van de PGL heeft ook een eigen Facebookpagina. Daar worden regelmatig filmpjes, knutsels en verhalen geplaatst die leuk zijn om thuis te doen.

Kliederkerk

Kliederkerk is een nieuwe vorm van kerkzijn die de Kliederkern (= de voorbereidingsgroep) organiseert.
Via de website van JOP wordt een thema gekozen. Hierbij worden werkvormen uitgezocht.
Doel: voor alle leeftijden iets leuks en passends bieden naast de reguliere kerkdiensten.

Een impressie van zo’n kliederkerk krijgt u hier. Het zijn foto’s van de kliederkerk van november 2019.

Kerkkamp

Elk jaar is er een kampweekend in de kampeerboerderij in Ermelo, voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool. Het is altijd een gezellig weekend vol met spel, sport, creativiteit en avontuur. Een hoogtepunt in het jaar, waar alle kinderen weer naar uitkijken!

Inlichtingen: 

René Bron070 3616203
Pauline Aarten 
Diana van Velzen   06-11737566

Basiscatechese

Dat is samen iets leren over de kerk, de Bijbel, geloven, de feesten, enz. Maar er is ook tijd om over school en alles waar we verder mee bezig zijn te praten. En het is altijd gezellig! Iedereen wordt persoonlijk uitgenodigd en je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen! Er zijn verschillende groepen.

Inlichtingen:

Carianne Bron070 3616203
Gert Gahrmann070 3201210