Gemeente-opbouw

Nu we met elkaar één gemeente vormen leek het ons goed een  commissie gemeente-opbouw op te zetten. De commissie bestaat uit René Bron, Marianne Kruizinga, Anja Oosterheert, Maarten Hameete en Annelies van Markwijk. Wij hebben onlangs een vergadering gehad en gesproken over mogelijke verbindende activiteiten. Onze vraag is of u met ons wilt meedenken over activiteiten. Waar bent u blij mee wat er al gebeurt en wat zou er toegevoegd kunnen worden aan ons aanbod?
We hebben tijdens een vergadering met elkaar gebrainstormd en daar zijn alvast twee hele leuke dingen uitgekomen. Anja opperde een gemeentezondag. Na de kerkdienst blijven we in en om de kerk om met elkaar te lunchen, een activiteit te doen of gezamenlijk een interessante film of documentaire te kijken en daarover na te praten en tot slot een eenvoudige maaltijd met elkaar te nuttigen.
Marianne had ook een heel leuk idee; in de maanden juli en augustus stellen mensen hun tuin/balkon open om gemeenteleden met koffie/thee te ontvangen en de natuur in het klein te tonen.
René heeft de koffieochtend die voorheen in de Leidraad was in Leidschenveen voortgezet in ‘De Smulhoeve’, wat een succes blijkt. Het mes snijdt aan twee kanten want er wordt daar bediend door mensen met een beperking. Ook is er al tweemaal een avond geweest bij iemand thuis wat als waardevol ervaren wordt.
Annelies heeft onlangs een aflevering van het KRO-NCRV programma ‘Petrus in het land’ gekeken waarin in een kerk op ezels werd geschilderd op een bijbels thema.
U ziet, de commissieleden hebben hun eigen wensen op tafel gelegd en zijn benieuwd naar de uwe.

Het belangrijkste is natuurlijk de zondagse dienst, maar door de week samenkomen en elkaar beter leren kennen is minstens zo belangrijk. Zo kunnen we ons geloof verdiepen en een hechte band creëren als kerkfamilie.

Bijgaande enquete (in PDF) / enquete (in Word) kunt u ingevuld mailen naar toekomst@pgleidschendam.nl.