Musicals

Musical Maria
5, 6 en 7 april 2019 zijn de uitvoeringen van de Musical Maria in de Kruisheuvelkerk.
We maken kennis met de bewoners van een Frans dorpje. Een reizend theatergezelschap komt hier aan. Dani de regisseur maakt kennis met Feline, de ‘kleindochter’ van François. De kop is er af. Het gezelschap besluit het verhaal van Maria, de moeder van Jezus, te spelen, en dat maakt heel wat los, niet alleen bij de dorpelingen, maar ook bij het publiek.
Uiteindelijk worden gevoelens uitgesproken en kan iedereen genieten van de KRACHT VAN LIEFDE. Geweldig zoals het werd gespeeld! Wat een prachtige liederen, rake teksten en groot enthousiasme bij zowel publiek als spelers.
Aan het eind van de voorstelling, daverend applaus en bloemen natuurlijk. Een mooie rode roos en nog een spetterende knal. Bekijk de foto’s.

Musical Jozef
22, 23 en 24 april 2016 waren de uitvoeringen van de Musical Jozef.
Het verhaal over Jozef, de lievelingszoon van Jakob en Rachel, is overbekend. Als lieveling van zijn vader wordt hij duidelijk meer verwend dan de andere broers. Hij krijgt grotere cadeaus en, als enige, een prachtig gekleurde mantel.
Uit jaloezie zweren zijn 10 oudere broers tegen hem samen en verkopen Jozef aan slavenhandelaren. Ze vertellen hun vader dat hij door een wild dier verscheurd is, en tonen hem als bewijs de met bloed besmeurde mantel.
De slavenhandelaren nemen Jozef mee naar Egypte en verkopen hem aan Potifar, één van de hovelingen van de farao.
 
De musical is het verhaal van Jozef dat vanuit een verrassend perspectief is verteld. Evenmin werd hier de chronologische volgorde aangehouden. We switchten tussen ‘heden en verleden’.
 
De drie dagen ‘musical’ zijn weer voorbij. Een kroon op het werk van veel oefenen.
Om met de woorden van Dina, de zus van Jozef, te spreken: “Toch? Niet dan?”.

Bekijk de foto’s

Musical Mozes
Het verhaal is bekend en toch……….
Op verrassende wijze wordt de musical Mozes ten tonele gebracht.
Prachtige achtergrondprojecties, mooie liederen, goed spel en heel veel enthousiasme maken dat deze musical een waar kijk spektakel is geworden.

De uitvoeringen waren van 19-21 april 2013. Alle dagen was het uitverkocht! Bekijk de foto’s, ook van ‘achter de schermen’.

Musical Ester
De eerste musical die door onze gemeente is uitgevoerd, voorstellingen waren 20, 21 en 22 mei 2011.
Het was een groot succes, dat kon ook worden gelezen in “Het Krantje” van 2 juni 2011.

Bekijk de foto’s