Protocol kerkdiensten en bijeenkomsten

Zo gaat het op zondag

Kan ik de dienst ook vanuit huis volgen?

Jazeker. U kunt meeluisteren via de Kerkomroep of de dienst in de Kruisheuvelkerk meekijken via Zoom.
U kunt de dienst ook later beluisteren of terugkijken.

Ik heb me tijdig aangemeld. Hoe gaat het in de kerk?

  • U kunt vanaf een half uur voor aanvang van de dienst de kerk betreden; volg s.v.p. de aanwijzingen van de coördinatoren op bij het in- en uitgaan van de kerk.
  • Er is geen garderobe (neem uw jas dus mee de kerk in).

Mag ik op mijn oude vertrouwde plekje zitten?

Dat is helaas niet mogelijk. U krijgt een plek toegewezen. Kerkgangers die op één adres wonen, kunnen bij elkaar zitten zonder anderhalve meter afstand.

Hoe zit het met de kinderen?

Kinderen zijn ook welkom. Zij kunnen gelijk na binnenkomst naar de crèche/kindernevendienst worden gebracht en (pas) na de dienst weer opgehaald worden.

Mogen we zingen? Is er koffiedrinken na de dienst?

Kerkrentmeester Mark Rip geeft antwoord:
De eerste kerkdiensten worden nu, voorzichtig, weer gehouden.
Helaas zijn deze nog anders dan we voor deze crisis konden doen. Zo wordt er op dit moment nog niet gezongen en ook geen koffie gedronken na afloop. Dit doen we, omdat we zo veilig mogelijk onze vieringen weer willen houden.
Zingen brengt extra risico’s met zich mee rondom verspreiding. Bij koffie drinken is het moeilijker om de noodzakelijke afstand te bewaren en te zorgen dat er geen tegengestelde looproutes ontstaan. Dit alles is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en van de landelijke kerk. Voorzichtig zullen, als de omstandigheden dat toelaten, deze en andere activiteiten weer mogelijk worden. Echter is op dit moment helaas nog niet te zeggen wanneer dat zal zijn.

Kan ik naar het toilet?

Dat kan vóór of ná de dienst. Als u tijdens de dienst hoge nood heeft, is het waarschijnlijk niet mogelijk om weer terug te keren naar de kerkzaal.

Kan ik me meteen opgeven voor de hele winter?

U kunt zich uitsluitend opgeven voor de dienst van de komende week.

Ondanks alle maatregelen en beperkingen hopen we op inspirerende en gezegende bijeenkomsten.