1 februari 2020, Zinnig Café Monnikenwerk

Op zaterdagavond 1 februari was er voor de 3 keer een Zinnig café in het teken van Monnikenwerk en het bier dat zij (en anderen) brouwen. 

Na een kopje koffie met biertaart, mochten alle deelnemers, het was weer een gevarieerd gezelschap van 18 tot 88 uit de hele gemeente, een glas uitzoeken en plaatsnemen in het Voorhof- café.  Fulco hield een inleiding over de relatie tussen de namen van verschillende bieren en de bijbel, waaronder Lucifer, Verboden Vrucht, Duvel, Deugniet, Petrus en Dilerium Tremens.
Ebo vervolgde met een uitleg over het brouwen van bier en de verschillende manier om te variëren in smaak en alcoholpercentage.
Verrassend was er daarna een proeverij van 0.0 bier. Toen die achter de rug was mochten de andere flessen op tafel openen en is men de rest van de avond bezig geweest om met elkaar de verschillende bieren te proeven en te beoordelen.
Daarbij liepen de meningen soms zeer uiteen en dat is juist leuk.
Ondertussen werden de door Fulco bereidde heerlijke hapjes geserveerd.

Alle deelnemers waren het er na afloop over eens, dit was weer een heel gezellige en ook leerzame avond. Deelnemers die niet zo van bier hielden hadden een paar lekkere biertjes ontdekt die ze zeker nog eens gaan proberen en dat gold ook voor de 0.0 varianten. De eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn al binnen dus dat schept verplichtingen.