18 juli 2020, Intrede ds. Hameete

Bij binnenkomst werd iedereen naar zijn/haar plaats begeleid. Het blijft nog even wennen, maar het is natuurlijk prachtig dat we al met een gereduceerd aantal mensen naar de kerk kunnen komen. Verder zijn de diensten gelukkig ook nog steeds digitaal te bekijken.

Vandaag een dienst waarin ds. Maarten Hameete aan de PGLeidschendam werd verbonden.
We luisterden en keken naar het lied ‘God is in ons midden’.
Arthur Vos speelde een prachtige variatie op Lied 281, wij zoeken hier uw aangezicht.
Hierna de aanvaarding en verwelkoming.
Nu nam onze nieuwe predikant de dienst over.
Lezing was uit Handelingen 2: 1-11. Na een prachtige variatie op Lied 686, volgde de uitleg en verkondiging. Verder verliep de dienst niet anders als we gewend zijn, maar wel zonder zingen. Er was nog een verrassing.

Een aantal gemeenteleden hadden met een ‘oortje’ thuis een zegenbede ingezongen. Karsten had hier een prachtig gemonteerd filmpje van gemaakt. Zo fijn, zo mooi, hier krijg je energie van, hier wordt je blij van.

Na de dienst verlieten Fulco en Maarten even de kerkzaal om hun ‘werkkleding’ uit te doen en toen… Oei, een spelletje kwartet tussen Fulco en Annemieke. Hierin kwamen alle activiteiten van de PGL aan de orde, wat zijn dit er veel!!
Omdat alles op afstand van 1,5 meter moet werden we de kerkzaal weer uitgeleid. We liepen langs een tafel met ‘bubbels’ naar buiten waar statafels klaar stonden. Op deze manier konden we toch nog even napraten en het glas op Maarten en zijn vrouw Annet heffen. Hierbij dit keer geen knabbels uit een bakje, maar voor elk een bakje met knabbels.

Wat zijn we dankbaar dat ons pastorale team weer op sterkte is!