4 november 2023 – PGL naar het depot in Rotterdam

We bezochten het enorme spiegelende gebouw in het Museumpark met daarin de collectie van het Boijmans van Beuningen.
Om 13.30 uur was er afgesproken voor een rondleiding in het depot. Ruim 154.000 kunstwerken – De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al vanaf 1849 en bestaat op dit moment uit meer dan 154.000 kunstwerken. Van deze verzameling werd slechts zo’n acht procent getoond in het monumentale museumgebouw, dat nu een grote renovatie ondergaat., die tot zeker tot 2030 duurt. Het leeuwendeel was opgeborgen, verspreid over vele depots die afgesloten zijn voor publiek.

In het Depot zie je alles bij elkaar, op basis van klimatologische vereisten en niet op kunststroming of tijd. Van buiten is het depot prachtig en ook het interieur is spectaculair. Als je met de lift naar de zesde verdieping gaat, wacht je een bijzondere ervaring. Op het dak van het depot, heb je niet alleen een panorama over de stad, je vindt er ook restaurant Renilde. Allebei gelegen in een groene oase op bijna 40 meter hoogte. Het moet wel even droog zijn natuurlijk.

Leuk was de rondleiding die geboekt was. Gehuld in een stofjas gingen we samen met een gids het gebouw door en bezochten we een van de depotruimten. Een aparte ervaring. Na de rondleiding nuttigden we nog iets met elkaar in het restaurant. Kortom een geslaagd uitje naar Rotterdam.