7 juli 2024 Een kerkdienst in de wei

Tradities moet je in ere houden, zo ook vandaag met een kerkdienst in de wei.
Bij de boerderij hoort een wei, maar de weersverwachting was niet helemaal je dát.  Het werd dus een kerkdienst in de schuur. Stoelen en strobalen stonden klaar. Bij aankomst was er koffie met iets lekkers. Voorganger Annemieke deed nog een geluidstest en organist Johan nam plaats achter zijn instrument. Nadat iedereen een plekje had gevonden kon de dienst beginnen.
Het verloop was vertrouwd, net als de diensten in een gebouw, maar nu genoten we van het ‘buiten’ zijn. De kindernevendienst was in de naastgelegen schuur evenals de Lounge. Zittend op strobalen, hoe leuk was dat, luisterden ze naar het verhaal. Hierna gingen ze zaaien. Bonen in potjes met aarde. Verder speelden ze memory. Terug in de dienst hoorden wij wat zij gedaan hadden. Na de zegen was er buiten weer koffie met cake én nog ontspannen napraten. Wie dat wilden konden nog even de zwaluwnesten in de stal bewonderen. Een fijne en gastvrije dienst in de schuur. Een leuke traditie. Nu maar weer wachten tot volgend jaar.
En de kinderen in de crèche? Die hadden de ochtend van hun leven! Wie van ons kan zeggen dat hij op een tractor heeft gezeten tijdens de kerkdienst?
Juist! Zij wel!