Diensten

Alle diensten worden gestreamd tenzij anders vermeld

Streamen en privacy

Nu we als kerk weer voorzichtig opengaan, zullen er bij het filmen en streamen van de kerkdienst ook weer kerkgangers in de zaal zitten. Met de online diensten zijn we begonnen toen we de kerkdeuren moesten sluiten vanwege corona. Het thuis of elders online kunnen volgen van de kerkdienst wordt door velen ervaren als een waardevolle aanvulling op onze ‘live’ kerkdiensten en we zullen hier dan ook zeker mee doorgaan. Ook nu we de deuren weer stukje bij beetje verder open zetten.

De diensten zijn live via kerkdienstgemist.nl te volgen en zijn daarna op de website van de PGL te bekijken op een besloten pagina. We willen hierbij uiteraard de privacy van onze kerkbezoekers waarborgen. Met het filmen van kerkdiensten hebben we inmiddels al wat ervaring opgedaan. Over het algemeen zijn het vooral de ‘dienstdoenden’, zoals predikant, ouderling (op het liturgisch centrum) en organist, die in beeld komen. Van een kerkbezoeker is doorgaans hooguit van veraf de rug te zien en niet het gezicht. De streamers zullen hier goed op letten.

Elke zondag wordt vanuit één van onze drie kerkgebouwen de dienst gestreamd. Wilt u zeker weten dat u in het geheel niet in beeld komt, dan kunt u ervoor kiezen de dienst te bezoeken in een van onze kerken waar niet gestreamd wordt. Wilt u liefst toch naar de kerk waar de dienst gestreamd wordt, dan kunt u verzoeken om een plekje achterin de kerkzaal, zodat u in het geheel niet in beeld komt. Nu we nog volgens een coronaprotocol werken, kunt u dit aangeven bij uw aanmelding (via mail of telefoon) voor een kerkdienst. Zodra de coronamaatregelen (en dus vooraf aanmelden voor een kerkdienst) niet meer nodig zijn, kunt u in de kerkzaal zelf plaatsnemen achterin de kerkzaal. We zullen zo nodig aangeven welk deel van de kerk niet in beeld komt.

Onze Privacyverklaring hebben we inmiddels aangevuld zodat ook ‘Film’ hier onderdeel van is.