Digitaal Avondmaal

Het Avondmaal is een belangrijk onderdeel van het gemeenteleven. Tijdens deze maaltijd krijgen we in de vorm van brood en wijn geloof en hoop aangereikt die boven onszelf uitgaan. Door samen aan tafel te gaan, oefenen we het zijn van gemeente. We wensen elkaar de vrede toe, voeden de eenheid en ervaren het geloof samen.

Al sinds maart 2020 hebben we niet meer met elkaar het Avondmaal samen kunnen vieren. De vorm waarin we gewoon zijn het Avondmaal te vieren legt de nadruk op gezamenlijkheid en nabijheid. Twee dingen die in coronatijd niet vanzelfsprekend zijn. Daarom is het er in het afgelopen jaar niet van gekomen om het Avondmaal te vieren.

Toch verlangen we juist nu naar deze maaltijd, om zo de eenheid te ervaren en ons geloof te voeden. Daarom gaan we toch proberen om in een mooie, passende vorm het Avondmaal te vieren in de gezamenlijke online dienst op 7 maart 2021. In een online dienst vormen we een digitale cirkel waarin we brood en wijn met elkaar delen. In voorbereiding op deze viering zal er op 3 maart een bezinningsavond zijn over het Avondmaal. Verdere informatie over deze avond volgt tegen die tijd via de nieuwsbrief en de website.

Voor nu is het belangrijk dat u zichzelf ook opgeeft voor het meedoen aan deze maaltijd. Deze gezamenlijke dienst is volledig digitaal, en iedereen is daar natuurlijk welkom via de link die te vinden zal zijn in de nieuwsbrief en op de website. U kunt tijdens deze viering vanuit huis meedoen met het Avondmaal, en de kerk zal daarvoor een pakket bij u thuisbezorgen. Voor dat pakket is een aanmelding natuurlijk wel nodig. Een pakket bestaat in ieder geval uit brood en druivensap. U kunt dit Avondmaalspakket met daarin verdere informatie aanvragen via het pastoraal centrum. U kunt ons telefonisch en via de mail bereiken. Denk daarbij ook aan wat u kunt doen voor die ene buurman of buurvrouw die misschien wel mee zou willen doen, maar die de technische kant misschien wat ingewikkeld vindt.

Op 3 maart kunt u de bezinningsavond over het Avondmaal via de volgende link bekijken:
https://us02web.zoom.us/j/83657146992?pwd=MnRjY3orNU1HNEJpQVVhSHcrZGxPZz09
Meeting ID: 836 5714 6992
Passcode: 571134