Even voorstellen, ds. Carel van der Meij

Ik ben dominee geweest in Amsterdam, Deventer, Voorburg en Naaldwijk. In die laatste plaats heb ik tot maart vorig jaar gewerkt en nu ben ik met pensioen. Maar al snel kreeg ik een telefoontje uit de Koningkerk in Voorburg. Het predikantsechtpaar daar ging naar Zoetermeer. Kon ik niet een tijdje invallen zolang ze daar op zoek waren naar een nieuwe predikant? Nou, dat kon ik wel, en ik vond het leuk om te doen zolang dat nodig was. Met ingang van september is het niet meer nodig. Er gaan nieuwe dominees aan het werk.
Maar een paar weken geleden kwam er een telefoontje uit Leidschendam, met dezelfde vraag. Ik ben nog steeds fit, en ik vind het nog steeds leuk om te doen, dus ook op die vraag heb ik ‘ja’ gezegd. Er kan de komende tijd een beroep op me gedaan worden voor pastoraal bezoekwerk en het leiden van uitvaarten en kerkdiensten.
Er zijn wel eens mensen die vragen waarom ik dit werk ben gaan doen, waarom ik het ook graag doe. Kort gezegd: ik heb iets met Onze Lieve Heer en ik heb iets met mensen. Dan is pastoraal werk het mooiste dat je kunt doen. En wat ik fijn vind aan de kerk is onder andere dat je er kunt zingen. Dat doe ik erg graag. Ik kan beter over mijn geloof zingen dan preken. Al doe ik dat laatste ook graag. Maar niet te lang. Als ik denk dat ik meer dan een kwartier nodig heb om iets te vertellen moet ik er eerst nog maar eens goed over nadenken. Vind ik. En wat u er van vindt hoor ik dan wel. Ik houd wel van een gesprek. In een kerkdienst mag een dominee wat zeggen. En door de week is het zaak om je oren goed te gebruiken.
U kunt me bereiken via het algemene nummer van het pastoraat. Maar u kunt ook bellen of mailen: 06-18 05 70 70 of vdmeijc@kpnmail.nl.
Carel van der Meij