Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Seizoensafsluiting: Muzikale theatervoorstelling De Flat

30 juni 15:00 - 17:00

We willen dit seizoen afsluiten met iets moois voor iedereen van 6 tot 106 jaar. Zondagmiddag 30 juni om 15.00 uur spelen Jansen & De Boer in samenwerking met Theater Gnaffel thea-tervoorstelling De Flat in de Kruisheuvelkerk. Een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent.
De voorstelling is op tournee geweest in heel Nederland. Speci-aal voor ons spelen de makers deze bij ons in de kerk. Dat komt door koster Ebo Roek. Naast zijn kosterschap verzorgt hij al twintig jaar de familieprogrammering van theater Ludens in Voorburg. Hij heeft dus al honderden voorstellingen gezien. “Maar bij deze dacht ik meteen: die moéten we een keer naar onze kerk halen. Want dit verhaal is voor veel gemeenteleden heel herkenbaar en echt iets voor jong en oud. Het is een grap-pige voorstelling die ook weet te ontroeren. Wat ik heel mooi vind is de combinatie van poppen, zang, muziek en spel. Noralie Jansen en Willeke de Boer zijn bovendien heel leuke, enthousi-aste spelers.”

Het Verhaal: Willem woont in de Wegflat aan de Flatweg. Een flat waar alleen ouderen wonen, waar iedere dag gelijk is aan de dag ervoor of de dag die nog moet komen. Willem moppert heel erg veel. Wat moet hij anders doen de hele dag? Als alles altijd hetzelfde is, ga je vanzelf heel veel mopperen.
Wanneer de kamer naast de zijne vrijkomt en er een nieuwe buurvrouw in de Wegflat komt wonen, verandert alles.
Plots wil hij niet meer mopperen! Dan kan hij weer lachen. Met de buurvrouw wordt er zelfs heel veel gelachen! Met de buurvrouw wil hij wel dansen, zingen en heeft hij weer zin in alles. Maar het geluk lijkt van korte duur wanneer het samenzijn van de ou-deren wordt be-dreigd door een naderende verhuizing.
Dat kan Willem niet zomaar over z’n kant laten gaan! Toch?
De voorstelling duurt een uur.
Kaartjes zijn vanaf Pinksterzondag 19 mei te koop bij Ebo Roek.
Een kaartje kost € 2,50  en daarbij is een drankje na afloop in-begrepen.
Komt dat zien!

Gegevens

Datum:
30 juni
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kruisheuvelkerk
Burgemeester Roeringlaan 6
Leidschendam, 2262 EC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070-3274461

Organisator

Koster Kruisheuvelkerk: Ebo Roek
Telefoon
070-3274461
E-mail
koster.heuvelwijk@pgleidschendam.nl