Ouderenmiddag in de Kruisheuvelkerk

Hoe gezellig wil je het hebben?
De vrijwilligers van het ouderen comité waren al tijden druk in de weer geweest om voor de ouderen van Leidschendam – Leidschenveen een gezellige middag voor te bereiden. Uit alle windstreken waren ze gekomen. En… volgende week nog zo’n leuke middag met andere ouderen.

De tafels waren versierd. De stoelen stonden klaar. Nu nog even wachten op de gasten.

Ja hoor vanaf 13.45 uur begon het vol te stromen. Ieder zocht een plekje. Zo nu eerst maar koffie of thee met iets lekkers erbij. Er werden nummertjes uitgedeeld die correspondeerden met de tafels en er begon een soort volksverhuizing. Leuk, met weer andere mensen aan een tafeltje. Kennis maken, en een rondje met vragen. Na deze eerste ronde vertelde ds. Carel een verhaal over een oudere dame in Amsterdam. Een kittige en weerbare vrouw die zich niet in de maling liet nemen.

Hierna werden er weer nummertjes uitgedeeld, zodat er ook met anderen kennis gemaakt werd. Een beetje beweging kan geen kwaad, dus weer een kleine volksverhuizing. Intussen werden ook de drankjes en hapjes uitgedeeld. Er werd veel gelachen, een goed teken! Om 16.30uur was de laatste ronde. Nog een drankje met een balletje gehakt. Om 17.00 uur was het echt afgelopen.

Met een traktatie ging ieder weer naar huis. En… wat was het leuk en gezellig!

In september weer, maar dan in de Dorpskerk. Iets om naar uit te kijken.