Pinksterfeest in de Kruisheuvelkerk

Een mooie  liturgische schikking die allerlei kanten van het Pinksterfeest belichtte.
Aan het vingerblad zien we hoe Gods hand ons draagt, aanwezig is, ons beschermt en wij verder kunnen. De witte bolletjes verbeelden hoe de Heilige Geest rond wil gaan in ons leven. Klimop door de hele schikking als uitleg van Gods trouw. De rode bloemen vertellen de kleur van Pinksteren, de vlammende tongen van vuur zijn verbeeld in de bloemen bovenaan.
Veerle vertelde een verhaal. Zo knap. Het is maar dat we het weten, zij hebben op zolder nog een plekje.
De kinderen hadden in deze dienst een belangrijke rol. Toen dominee Fulco vroeg wie hem wilde helpen kwamen er aarzelend wat kinderen naar voren. Tja als je niet weet wat je te wachten staat… Toen hij ballonnen uitdeelde kwamen ze ineens allemaal naar voren om te helpen.
Hij vroeg: “wat is nu de Heilige Geest”? Je kunt hem niet zien, niet voelen, niet pakken.
Door de ballonnen op te blazen en ze daarna weer los te laten, zweefden ze door de lucht. Hoe kwam dat? Hierna mochten de kinderen even naar het balkon. Hier had Fije, de ‘chef vliegtuigjes vouwen’,  met zijn broers een flink voorraadje aangelegd. We telden tot drie en toen mochten ze naar beneden gegooid worden. Dit zijn acties die kinderen onthouden. En als klap op de vuurpijl werd er weer een Pinkstervuur ontstoken. Hierna gingen de kinderen naar de nevendienst. Diana vertelde het verhaal en er werd heel goed geluisterd. In de crèche was het ook een drukte van jewelste. En in de kerk? Daar was het ook druk. Heerlijk met veel mensen bij elkaar het feest van Pinksteren te vieren.
Na de gebeden werd de opbrengst van het 40 dagentijdproject ‘Signs of Hope’ overhandigd. Maar liefst  6000 euro hebben we bij elkaar gespaard. Met dit geld wordt het mogelijk gemaakt een school te bouwen voor dove kinderen in Uganda. Na de slotzang, zending en zegen was er koffie, thee en limonade.
Het was een feest!