Schoolgezinsdienst 19 juni 2022 in de Kruisheuvelkerk

De dienst deze morgen was mede voorbereid en uitgevoerd door leerlingen en leerkrachten van de RK/PC Samenwerkingsschool Emmaüs.
Wat waren we met veel, en wat is er mooi gezongen. Nee hoor niet alleen kinderen met ouders, maar ook ouderen die genoten van deze vrolijke dienst. Het verhaal ging over de verloren zoon  Dit verhaal werd gelezen door een van de juffen uit de kinderbijbel. En de preek? Hiervoor vroeg dominee Fulco kinderen die konden helpen.  Deze hulptroepen speelden een moeder, een vader, twee kinderen, een boer en een kroegbaas.
Zij beeldden met elkaar het verhaal, dat door ds. Fulco werd verteld, uit. De kinderen hadden op school voor deze dienst vlaggetjes gemaakt. Niet alleen om de kerk te versieren, maar er stonden allemaal gebeden en wensen op. Het waren er te veel om allemaal te lezen of op de foto te zetten, maar indruk maakten ze wel.
Als iets leuk is, is de tijd zo om. Na de zegen was er limonade, thee en koffie in de Voorhof en stonden er schalen met koekjes waar men wel raad mee wist. Ach ja… een kerkdienst maakt hongerig en smaakt naar meer.