Filmmiddag in de Kruisheuvelkerk

Nee geen volle zaal, maar hierbij zullen het schaatsen en voetbal debet aan gehad hebben. De aanwezigen hebben ieder geval genoten van de film waarna bij een drankje nog even werd nagepraat. Al met al een leuke middag. Was u/je er nu niet bij? Jammer, maar volgende keer beter.

De beentjes van sint hildegard

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan rare sprongen. Hij veinst alzheimer te hebben om van zijn beklemmende huwelijk met Gedda af te zijn.

Zo verandert zijn huwelijk letterlijk in en op een gesloten afdeling met meerdere demente bewoners. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In de beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde? De beentjes van Sint-Hildegard is een sfeervolle, ontroerende film. Over een man met een ezel die aan een bedevaartstocht begint opdat hij zichzelf beter leert kennen, voordat het te laat is. Prachtig gesproken in het Twents met Nederlandse ondertiteling.