Bezoek aan HetHuis   

Maandagmiddag, 16 januari, ging een kleine delegatie van de PGL op kennismakingsbezoek bij de buren van de Kruisheuvelkerk.
Dit particuliere huis, een initiatief van ouders van mensen met een beperking, is werkelijk prachtig opgezet en georganiseerd. De ouders hebben hard gewerkt om met hulp hun mooie plan te realiseren. Ook wij hebben ons steentje bijgedragen door collectes in de kerk.
We werden hartelijk ontvangen door de begeleiding, waarvan twee medewerksters er al vanaf het begin werken, en een aantal bewoners. Zes van de 18 bewoners hebben hun werk bij een dagbesteding in de buurt. Twee mensen ervan werken bij de Smulhoeve in Leidschenveen. Uit privacy-oogpunt hebben we de bewoners niet gefotografeerd maar wel hun baksels en het leuke theeservies, gekocht door de begeleidsters op een soort Centerparcs-achtig terrein elders, waar eveneens mensen met een beperking wonen en waar zelfs een kringloopwinkeltje op het terrein staat waar bewoners werken.
We kregen een rondleiding en konden de mooie grote door de ouders sfeervol ingerichte kamers bewonderen.
Al pratend kwamen we op ideeën voor samenwerking.
Ten eerste hebben wij een maandelijkse visite in HetHuis gepland.
De eerstvolgende keer is maandag 13 februari van 13.00 uur tot 14.00 uur.
Wie gaat er mee? Je kunt je opgeven bij Annelies van Markwijk: anneliesvanmarkwijk@gmail.com of 06-38006445 (liefst via Whatsapp maar bellen mag ook). Leuk om te doen en je gaat hierna met een blij gevoel weer naar huis.

 Doortje, Marieke, Albert, Mineke (moest eerder weg dus niet op de foto) en Annelies