Nieuws

 • Actie Schoenendoos

  Doe ook dit jaar weer mee met de actie schoenendoos. U kunt er hier alles over lezen.

 • Startzondag, 17 september 2023

  We zijn het nieuwe seizoen met een feestelijke dienst gestart! Het was niet alleen het startsein van een nieuw seizoen, maar ook de start van één dienst per zondag binnen de PGL. We hopen op een seizoen met nog meer verbinding, samen zijn en samen geloven.
  Lees er hier alles over en bekijk de foto’s.

 • Even voorstellen, ds. Carel van der Meij

  Vanaf 10 september duikt er een nieuw gezicht op in de Protestantse Gemeente Leidschendam. Een invalkracht.
  Ds. Carel van der Meij stelt zich hier aan u voor.

 • Kerkdienst in de wei, zondag 13 augustus 2023

  Na de mooie editie van vorig jaar in de wei bij Arie Breedijk, was er vandaag weer een dienst aan de Stompwijkseweg. Ds. Maarten Hameete leidde deze dienst en de leden van de activiteitencommissie zorgden voor zitplaatsen en de koffie met wat lekkers.

 • PGL podcast

  In deze podcast gaan Annemieke en ds. Maarten in gesprek met verschillende mensen om te horen wat hen drijft, en te leren van wat hen bezighoudt. Een nieuw seizoen, met weer nieuwe gasten. Aan het begin van het weekend waarin Fulco afscheid neemt van de PGL, spreken we hem nog een keer met een microfoon erbij. Een werkoverleg, maar dan net even anders. Van harte uitgenodigd om mee te luisteren!

 • Afscheid ds. Fulco de Vries Bouwstra

  Op zondag 25 juni 2023 namen we op zowel passende als feestelijke wijze afscheid van onze dominee Fulco. Hij verdiende het om na zijn 14,5 jaar predikantschap in ons midden in het zonnetje te worden gezet.
  Wij wensen hem alle goeds toe in zijn nieuwe werkplek in de Protestantse Gemeente te Noordwijk.

  Bekijk hier de foto’s.

 • Actie Vakantietas van Kerk in Actie 2023

  De verraste blik van kinderen is het allemaal dubbel en dwars waard! Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer in de zomervakantie klasgenootjes naar zonnige oorden vertrekken, blijven zij thuis achter. Geld voor leuke uitjes is er niet.
  Kerk in Actie organiseert in 2023 opnieuw de actie ‘Vakantietas’, waarmee kerken in heel Nederland kinderen in armoede, in hun regio, kunnen verblijden met een rugzak vol verrassingen. Ook in de Protestantse Gemeente Leidschendam/Leidschenveen gaan we dit jaar weer mee doen. Daar hebben wij uw/jullie hulp bij nodig. Zoals u weet is er in de Kruisheuvelkerk, Dorpskerk en in Leidschenveen een uitdeelpunt van de Voedselbank. Wat zou het fijn zijn als wij een aantal kinderen van onze cliënten blij kunnen maken met een gevulde tas. Wij voorzien de tasjes van een label met de naam,  de leeftijd en of het een jongen of een meisje is. Er komt een brief bij met daarop wat suggesties over de aard van de inhoud.  Als ze gevuld zijn geven wij ze bij de uitdeelpunten aan de gezinnen met kinderen of wij zorgen ervoor dat ze via de stichting Voedselbank bij de kinderen komen.
  U hoort  van ons via de nieuwsbrief hoe wij de tasjes willen uitdelen en ontvangen. Wie doet er mee? Op zondag 18 juni kunt u/kan jij de tasjes ophalen voor of na de kerkdienst in de Dorpskerk, Kruisheuvelkerk of de Leidraad. En gevuld kunt u/kan jij ze op het moment, aangegeven in de brief, weer inleveren bij de kerk waar u/jij ze hebt opgehaald. Als dat niet lukt, vernemen we dat graag via het mailadres vakantietasjes@pgleidschendam.nl of telefonisch bij
  Anneke Joffers, 06-13757221, Rokus van den Bout, 06-23735394 of bij Lydia Schinkelshoek, 06-48659491

 • Pinksterfeest in de Kruisheuvelkerk

  Een mooie, drukke, Pinksterdienst waarin de kinderen een belangrijke rol hadden. Lees er hier alles over en bekijk de foto’s.

 • Jaarrekening 2022 PGL

  De Commissie van Kerkrentmeesters heeft de Jaarrekening van de PGL beschikbaar gesteld.
  Download hem hier.

 • WEKELIJKSE ACTIVITEITEN

  Vanaf woensdag 31 mei is terras “Het Kruispunt” weer open.
  Vanaf 31 mei vinden onderstaande activiteiten wekelijks plaats

  Di. 10:00 uurKoffiedrinkenDe Leidraad
  Di. 20.00 uurChristelijke meditatieKruisheuvelkerk
  Wo. 10.00 uurTerras ´t KruispuntKruisheuvelkerk
  Wo. 12.30 uurOpen kerkDorpskerk

  Koffiedrinken in De Leidraad
  Elke dinsdagmorgen is er vanaf 10.00 uur de mogelijkheid om koffie te drinken in De Leidraad. Terwijl de dampende bakjes koffie en thee op tafel staan worden de wetenswaardigheden van de week gedeeld, herinneringen opgehaald en wat er dan ook maar ter tafel komt (en dat is een hoop).

  Terras Het Kruispunt
  Vanaf woensdag 31 mei staan de tafeltjes en stoelen vanaf 10.00 uur weer klaar voor het eerste terras van dit seizoen. U bent van 10.00 tot 12.00 uur elke woensdag welkom voor een kopje koffie of thee en voor een gezellig samenzijn met de overige terrasbezoekers. Een team van twintig medewerkers staat in wisseldienst elke week klaar om als gastvrouw/gastheer actief te zijn. Neem gerust een bekende, een buurtje of familielid mee: vrij entree!
  NB: Elke eerste woensdag van de maand is er aansluitend aan het koffie terras een lunch in de Kruisheuvelkerk.

  Hiervoor moet u zich wel aanmelden bij Sophia Brokke: tel.nr. (070) 3989117

  Open KerkDorpskerk
  Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur kun je in de Dorpskerk terecht voor een kop koffie met wat lekkers. We ont-moeten elkaar aan tafel voor een gezellig en goed samenzijn. Schuif gerust eens aan!