Nieuws

 • Schoenendoosactie

  Ook dit jaar hebben we weer meegedaan met de schoenendoosactie. We hebben dit jaar een geweldige opbrengst van wel 65 schoenendozen. En een hele zak met mooie knuffels. Dit alles hebben we weg mogen brengen naar Leiden naar het inzamelpunt om al deze mooi versierde schoenendozen te mogen afgeven. Iedereen die op zijn of haar manier een steentje heeft bijgedragen om deze actie tot zo’n groot succes te maken: hartelijk dank!
  De kinderen die er eentje krijgen worden vast heel blij van onze schoenendozen en daar doen we het voor. Ook dank aan de mensen die geld gedoneerd hebben zonder een schoenendoos te maken. Ook uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Op naar volgend jaar!

 • Zondag voleinding in de Dorpskerk
  Lichtjes als teken van verbondenheid

  Zondag 22 november 2022 werden op de laatste zondag van het kerkelijk jaar ‘Zondag Voleinding’ in onze drie gebouwen de namen genoemd van hen die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn. Op de foto een impressie van de lichtjes en de bloemen in de Dorpskerk.

 • Resultaat van de Kerstmarkt van 19 november in de Kruisheuvelkerk

  Het was een enorm succes zaterdag de 19e november, de Wintermarkt die georganiseerd was in de Kruisheuvelkerk. Zó veel mensen hebben meegeholpen en ontzettend veel mensen zijn langs geweest. Veel verkocht en dat alles in een echte kerstsfeer. En is het geen mooie kerstgedachte dat we de verdiende 550 euro aan de Voedselbank hebben kunnen schenken?

  Dank aan iedereen die heeft meegeholpen deze Wintermarkt tot een succes te maken!

  Bekijk hier enkele foto’s

 • Elvis-dienst op 6 november: Crying in the Chapel

  Dominee Fred Omvlee is in het dagelijks leven geestelijk verzorger bij de marine en Elvis-fan. Zijn Elvis kerkdiensten organiseert hij al 20 jaar. In deze dienst hoorden we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en samen hoorden en zongen we diverse Elvis-gospels. Verder was het ook ‘gewoon’ een kerkdienst met toepasselijke bijbellezing en gebed.

  Klik hier voor een impressie van deze dienst

 • Oliebollen & Kerststerren, bestellen kan tot 8 december

 • Welkom bij de Preek van de Leek!

  Op zondag 30 oktober is er weer een preek van de leek in de Dorpskerk aan de sluis in Leidschendam. Deze keer hebben deelt Hans Kruijssen met ons zijn visie op actuele vraagstukken. Hans is actief in het bestuur van de Raad van Kerken in Leidschendam-Voorburg. Hij is jarenlang werkzaam geweest bij hulporganisaties als Memisa en Cordaid. De hulp aan de medemens, wie of waar dan ook, zal dan ook zeker in zijn overdenking aan de orde komen.

  Preek van de leek? Een kerkdienst, maar dan anders. Op zondagmiddag, met muziek die passend is bij het thema, en vooral ook niet zo lang: na de preek van de leek is er alle ruimte om met Hans én met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een goed glas wijn of wat fris.

  Hier wíl je bij zijn! Een boeiende spreker, een actueel thema, ruimte voor discussie, ontmoeting en gezelligheid. En ook de historische Dorpskerk in het centrum van Leidschendam is een bezoek meer dan waard.

  Wanneer en waar? De Preek van de Leek op 30 oktober begint om 16.00 uur in de Dorpskerk en is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Weet u welkom!

 • 25 oktober 2022; Ouderenmiddag in de Kruisheuvelkerk

  Ontvangst met een heerlijk kopje thee of koffie en veel bekende gezichten.
  Wat was het weer fijn om met de ouderen bij elkaar te komen. De dames van het comité hadden weer het nodige voorbereid. Behalve voor de inwendige mens was er ook een interessant programma.

  Klik hier voor een impressie.

 • Kliederkerk in de Kruisheuvelkerk

  Op zondag 16 oktober om 10.00 uur was er een goed bezochte kliederkerk! Dit keer een speciale en superleuke editie, we gingen op reis met Ruth. Zij maakte een lange reis met haar schoonmoeder Naomi. En weet jij nog waarom?

  Bij binnenkomst in de kerk, konden de kinderen al meteen aan de slag.  Het programma duurde ongeveer twee uur. In die tijd gingen we ‘samen ontdekken, samen vieren, samen eten’. Thema was: ‘onderweg naar’. Zoveel mensen zijn onderweg, ook nu, naar een ander land! En waar wil jij naartoe? We begonnen met allerlei creatieve activiteiten voor jong en oud. En dat allemaal rond het Bijbelverhaal over Ruth. We sloten we af met een korte viering en een gezellige maaltijd.

  En zoals altijd. iedereen was welkom. Kinderen en ouders, jongeren en ouderen, mensen uit de buurt. Bekijk de foto’s

 • Thema-avond Raad van Kerken

  De Raad van Kerken, organiseert op 30 november om 19:30 uur een bijeenkomst in De Open Hof, Bruijnings Ingenhoeslaan 4, 2273KR Voorburg.
  Het thema van deze avond is: Eenzaamheid, lijden en troost.
  Want wat bedoelen we eigenlijk als we spreken over eenzaamheid? En hoe kunnen we eenzaamheid herkennen in de praktijk? Als we zien dat mensen lijden aan eenzaamheid, verdriet en/of wanhoop, wat kunnen we dan voor hen betekenen? Wat zou troostend kunnen zijn? Kunnen we hen nabij zijn en het ‘uithouden’, ook als het lijkt dat we ‘niets’ doen?
  Yvon van Noort van de Stichting Presentie te Utrecht, zal deze avond de inleiding voor ons verzorgen.
  Na de pauze is er gelegenheid voor een onderling gesprek in kleinere groepen.
  Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
  Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp, is van harte uitgenodigd.
  Graag wel vóór 15 november aan de secretaris laat weten of u deel zult nemen: tel.: 06 52430867 of: secretaris@raadvankerkenlv.nl

 • Startzondag 11 september 2022

  Na een gemeenschappelijk ontbijt werd in deze feestelijke dienst ingegaan op het jaarthema ‘Aan tafel’. Na de dienst was er naast de gebruikelijke koffie en thee allerlei lekkers waarvan de opbrengst gaat naar de materialen voor de kindernevendienst.

  Samen ontbijten

  Afbeelding 1 van 54