Nieuws

 • Vacature predikant

  Binnenkort kan de kerkenraad een predikant voor 0,8 fte gaan beroepen. Op 3 maart wordt in verband daarmee, na de kerkdienst, een gemeentebijeenkomst gehouden. Als voorbereiding daarop zijn er 2 profielschetsen beschikbaar:
  Profielschets van de PGL
  Profielschets van de te beroepen predikant

 • Running dinner

  Heb je het ook zo gemist? Wat was het altijd leuk, zo’n Running Dinner. De laatste keer dat we een Running Dinner konden organiseren was alweer in 2019! We zijn dan ook heel blij dat het nu allemaal weer kan en nodigen iedereen uit om met ons mee te doen.
  Het Running Dinner is op zaterdag 20 april 2024. Zet deze datum dus vast in de agenda. Het thema is… Lente!
  Het formulier om je aan te melden voor het Running Dinner kun je hier downloaden.

  Lever dit formulier voor 4 april in, in de Running Dinner box in 1 van de kerken óf mail het naar: runningdinner@pgleidschendam.nl

 • Veertigdagentijdkalender

  Woensdag 14 februari begint de veertigdagentijd. Gedurende veertig dagen plaatsen we elke dag een filmpje waarin een gemeentelid een stukje uit de Bijbel voorleest. Met elke dag een tip ter inspiratie.

 • School-gezinsdienst zondag 4 februari 2024

  Een dienst als alle andere diensten? Nee hoor!
  Op school hadden zij met elkaar een project over ‘samenwerken’ gehad. Aan de hand van foto’s konden we zien wat ze deden en hoe de samenwerking is verlopen. Voor samenwerken heb je een doel nodig. Om het doel te bereiken luister je naar elkaar, vraag je een ander om hulp als iets niet lukt, en help je elkaar. Prachtig zoals de kinderen dit voor elkaar kregen.
  Het verhaal ging over Jozef, een verwende jongen, die het lievelingetje van zijn vader was. De broers vonden dat helemaal niet leuk en maakten hem het leven zuur. Niet echt leuk en aardig dus.

  Lees en bekijk er hier alles over.

 • Samen uit eten bij Bregje op 2 februari 2024

  Een fiks aantal mensen uit Leidschendam/Leidschenveen had zich aangemeld om mee te gaan naar Proeflokaal Bregje. Lees het verslag hier.

 • 40-dagenproject 2024 van de ZWO bekend

  De ZWO commissie heeft een keuze gemaakt voor het 40-dagenproject 2024.
  Het is een project van de familie Jan en Rozemarijn van Vuuren die, samen met hun 3 kinderen, inmiddels alweer 6 jaar in Zambia wonen.
  Jan van Vuuren is de broer van ons gemeentelid Sandra Tukker.


 • Doopdienst op 14 januari in de Kruisheuvelkerk

  Lees hier het verslag van deze doopdienst en bekijk de foto’s

 • Kruisheuvelkerk 5 januari 2024, Puzzelkampioenschap

  Er werd deze ochtend een staaltje ‘samenwerken’ opgevoerd. Doel van dit kampioenschap was om in groepjes zo snel mogelijk de puzzel van 500 stukjes te leggen. Lang niet iedereen was een echte puzzelaar, beter gezegd… puzzelde nooit. Maar het samen doen was aantrekkelijk.

  Lees er hier alles over en bekijk de foto’s

 • 31 december 2023, de laatste kerkdienst in De Leidraad

  Het leek een dienst als andere diensten, maar dat was het niet. Onze laatste bijeenkomst in De Leidraad. Afscheid nemen van een gebouw doet altijd pijn.

  Lees er hier meer over en bekijk de foto’s

 • Vrijdag 29 december 2023, Koffie bij de koster

  Net als iedere vrijdag, weer een drukbezette tafel. Jawel er kan nog meer bij. Deze ochtenden zijn bestemd voor alle PGL-leden die graag koffie/thee drinken en in een ongedwongen sfeer met anderen van gedachten willen wisselen. Meestal is er een koekje bij de koffie, maar Krijn heeft vanmorgen als extraatje oliebollen gebakken. Wat een heerlijke verrassing!

  Bent u nog nooit geweest? Schroom niet! Ook u bent van harte welkom!.

  Bekijk de foto’s hier.