Running dinner

Heb je het ook zo gemist? Wat was het altijd leuk, zo’n Running Dinner. De laatste keer dat we een Running Dinner konden organiseren was alweer in 2019! We zijn dan ook heel blij dat het nu allemaal weer kan en nodigen iedereen uit om met ons mee te doen.
Het Running Dinner is op zaterdag 20 april 2024. Zet deze datum dus vast in de agenda. Het thema is… Lente!
Het formulier om je aan te melden voor het Running Dinner kun je hier downloaden.

Lever dit formulier voor 4 april in, in de Running Dinner box in 1 van de kerken óf mail het naar: runningdinner@pgleidschendam.nl

School-gezinsdienst zondag 4 februari 2024

Een dienst als alle andere diensten? Nee hoor!
Op school hadden zij met elkaar een project over ‘samenwerken’ gehad. Aan de hand van foto’s konden we zien wat ze deden en hoe de samenwerking is verlopen. Voor samenwerken heb je een doel nodig. Om het doel te bereiken luister je naar elkaar, vraag je een ander om hulp als iets niet lukt, en help je elkaar. Prachtig zoals de kinderen dit voor elkaar kregen.
Het verhaal ging over Jozef, een verwende jongen, die het lievelingetje van zijn vader was. De broers vonden dat helemaal niet leuk en maakten hem het leven zuur. Niet echt leuk en aardig dus.

Lees en bekijk er hier alles over.

Vrijdag 29 december 2023, Koffie bij de koster

Net als iedere vrijdag, weer een drukbezette tafel. Jawel er kan nog meer bij. Deze ochtenden zijn bestemd voor alle PGL-leden die graag koffie/thee drinken en in een ongedwongen sfeer met anderen van gedachten willen wisselen. Meestal is er een koekje bij de koffie, maar Krijn heeft vanmorgen als extraatje oliebollen gebakken. Wat een heerlijke verrassing!

Bent u nog nooit geweest? Schroom niet! Ook u bent van harte welkom!.

Bekijk de foto’s hier.

Kerstviering voor 70-plussers

Dinsdag 19 december was er voor de 70-plussers een kerstviering. En. velen hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven door op een strookje aan te geven dat ze zouden komen. Om 14.00 uur daarom een volle zaal en veel blijde gezichten. Ook mensen voor wie de kerkgang op de zondag net een stapje te ver is geworden waren vandaag hierbij aanwezig.

Lees er hier alles over.

Actie schoenendoos

Op zaterdag 18 november hebben wij maar liefst 67 schoenendozen in kunnen leveren in Leiden. Een prachtig aantal. Dit waren 20 dozen uit de PG Voorburg en 47 dozen van PG Leidschendam. Ook kregen we weer een goed gevulde zak met zelfgemaakte knuffels, geweldig! En de volle zak met zelfgemaakte tasjes waren ook schitterend!
Iedereen die meegedaan heeft aan de Schoenendoosactie: heel hartelijk dank namens de kinderen die deze schoenendozen rond de Kerstdagen in ontvangst mogen nemen. Zij zijn heel blij dat iedereen weer zijn best heeft gedaan om een mooie schoenendoos voor hen te versieren en te vullen.  
Tot slot bedankt voor de bijdragen in de kosten voor het versturen naar die verre landen. Voor zover we nu weten is het bedrag genoeg om al onze dozen te versturen en zelfs nog een paar meer. Dus top!

Wees er vast op voorbereid volgend jaar doen we zeker weer mee met deze actie.

Koffiedrinken bij de koster

Ebo zet elke week op vrijdagochtend vanaf 10.00 uur een heerlijke bak koffie op tafel in de Kruisheuvelkerk.
Een moment om elkaar te ontmoeten, en te genieten van alles wat op tafel komt. U bent van harte welkom om aan een van de tafels aan te schuiven.
Neem ook gerust wat lekkers mee om van te delen! Tot daar!
Ebo, Annemieke en Maarten

Open Kerk

Elke woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur kun je in de Dorpskerk terecht voor een kop koffie of thee. We ontmoeten elkaar aan tafel voor een gezellig en goed samenzijn.
De kerkzaal is ook open, en er is gelegenheid om een kaarsje te ontsteken voor wie dat wil. Kom gerust een keer langs!
Er is ook een pastoraal inloopspreekuur. Eta Woudenberg, Marianne Pom-pert of ds. Maarten Hameete zijn afwisselend aanwezig en beschikbaar voor een gesprek.

Koffiedrinken in De Leidraad

Elke dinsdagmorgen is er vanaf 10.00 uur de mogelijkheid om koffie te drinken in De Leidraad. Terwijl de dampende bakjes koffie en thee op tafel staan gaan de verhalen rond. Over vroeger en nu, terwijl de lach nooit ver weg is.
U bent van harte welkom om langs te komen om met elkaar een kop koffie te drinken en bij te praten. Neem ook gerust wat lekkers mee.
Tot snel!
Annemieke en Maart