Actuele stand 40-dagenproject “VUURTJES IN AFRIKA”

Vuurtjes in Afrika

Ons 40 dagentijdproject is dit jaar bestemd voor het werk van een Nederlandse familie in Zambia. Zij hebben een centrum opgezet dat psychologische hulp biedt aan lokale bewoners. Ze zijn klein begonnen en hebben nu plannen om de accommodatie uit te breiden. Met onze financiële steun moet dat gaan lukken. De afgelopen zes zondagen (18 t/m 24 maart) hebben we al heel wat pepermunt en chocolade kunnen verkopen en ook voor de kleurrijke haakwerkjes was veel belangstelling. Deze producten zijn inmiddels uitverkocht. Per 27 maart staat de teller nu op ruim € 3500,-
We hopen dat we, met nog één collecte te gaan op donderdag 28 maart, het streefbedrag van € 4.000 nog verder kunnen benaderen. En natuurlijk kunt u ook nog een bedrag overmaken via de Appostel en via de bankrekening van de diaconie ( NL 96 INGB 0000117505 ) o.v.v. 40 dagentijd project 2024.

Vrijdagochtend, koffie bij de Koster

Het lijkt niet alleen of het iedere vrijdag drukker wordt, het wórdt ook iedere vrijdag drukker. Een flinke groep van vaste koffieklanten verzamelt op de vrijdag van 10.00 – 11.30 uur in de Voorhof van de Kruisheuvelkerk. En jawel er kan nog meer bij. Gewoon een paar extra tafels/stoelen/koffie/ thee, en klaar is Ebo. De opkomst van belangstellenden belooft ook veel goeds voor het zomerterras dat straks weer van start gaat. Bent u nog nooit geweest? Voel u welkom!
Ook zijn er het hele jaar door veel meer activiteiten. Deze staan in het kerkblad en de nieuwsbrief. Belangrijk om te weten dat: vol bij ons nooit vol is. Er kan altijd meer bij. Tot ziens!

Running dinner

Heb je het ook zo gemist? Wat was het altijd leuk, zo’n Running Dinner. De laatste keer dat we een Running Dinner konden organiseren was alweer in 2019! We zijn dan ook heel blij dat het nu allemaal weer kan en nodigen iedereen uit om met ons mee te doen.
Het Running Dinner is op zaterdag 20 april 2024. Zet deze datum dus vast in de agenda. Het thema is… Lente!
Het formulier om je aan te melden voor het Running Dinner kun je hier downloaden.

Lever dit formulier voor 4 april in, in de Running Dinner box in 1 van de kerken óf mail het naar: runningdinner@pgleidschendam.nl

School-gezinsdienst zondag 4 februari 2024

Een dienst als alle andere diensten? Nee hoor!
Op school hadden zij met elkaar een project over ‘samenwerken’ gehad. Aan de hand van foto’s konden we zien wat ze deden en hoe de samenwerking is verlopen. Voor samenwerken heb je een doel nodig. Om het doel te bereiken luister je naar elkaar, vraag je een ander om hulp als iets niet lukt, en help je elkaar. Prachtig zoals de kinderen dit voor elkaar kregen.
Het verhaal ging over Jozef, een verwende jongen, die het lievelingetje van zijn vader was. De broers vonden dat helemaal niet leuk en maakten hem het leven zuur. Niet echt leuk en aardig dus.

Lees en bekijk er hier alles over.

40-dagenproject 2024 van de ZWO bekend

De ZWO commissie heeft een keuze gemaakt voor het 40-dagenproject 2024.
Het is een project van de familie Jan en Rozemarijn van Vuuren die, samen met hun 3 kinderen, inmiddels alweer 6 jaar in Zambia wonen.
Jan van Vuuren is de broer van ons gemeentelid Sandra Tukker.

Vuurtjes in Afrika

Ons 40 dagentijdproject is dit jaar bestemd voor het werk van een Nederlandse familie in Zambia. Zij hebben een centrum opgezet dat psychologische hulp biedt aan lokale bewoners. Ze zijn klein begonnen en hebben nu plannen om de accommodatie uit te breiden. Met onze financiële steun moet dat gaan lukken. De afgelopen zes zondagen (18 t/m 24 maart) hebben we al heel wat pepermunt en chocolade kunnen verkopen en ook voor de kleurrijke haakwerkjes was veel belangstelling. Deze producten zijn inmiddels uitverkocht. Per 27 maart staat de teller nu op ruim € 3500,-
We hopen dat we, met nog één collecte te gaan op donderdag 28 maart, het streefbedrag van € 4.000 nog verder kunnen benaderen. En natuurlijk kunt u ook een bedrag overmaken via de Appostel en via de bankrekening van de diaconie ( NL 96 INGB 0000117505 ) o.v.v. 40 dagentijd project 2024.

Heel veel dank voor uw steun aan dit project.


Vrijdag 29 december 2023, Koffie bij de koster

Net als iedere vrijdag, weer een drukbezette tafel. Jawel er kan nog meer bij. Deze ochtenden zijn bestemd voor alle PGL-leden die graag koffie/thee drinken en in een ongedwongen sfeer met anderen van gedachten willen wisselen. Meestal is er een koekje bij de koffie, maar Krijn heeft vanmorgen als extraatje oliebollen gebakken. Wat een heerlijke verrassing!

Bent u nog nooit geweest? Schroom niet! Ook u bent van harte welkom!.

Bekijk de foto’s hier.

Kerstviering voor 70-plussers

Dinsdag 19 december was er voor de 70-plussers een kerstviering. En. velen hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven door op een strookje aan te geven dat ze zouden komen. Om 14.00 uur daarom een volle zaal en veel blijde gezichten. Ook mensen voor wie de kerkgang op de zondag net een stapje te ver is geworden waren vandaag hierbij aanwezig.

Lees er hier alles over.

Actie schoenendoos

Op zaterdag 18 november hebben wij maar liefst 67 schoenendozen in kunnen leveren in Leiden. Een prachtig aantal. Dit waren 20 dozen uit de PG Voorburg en 47 dozen van PG Leidschendam. Ook kregen we weer een goed gevulde zak met zelfgemaakte knuffels, geweldig! En de volle zak met zelfgemaakte tasjes waren ook schitterend!
Iedereen die meegedaan heeft aan de Schoenendoosactie: heel hartelijk dank namens de kinderen die deze schoenendozen rond de Kerstdagen in ontvangst mogen nemen. Zij zijn heel blij dat iedereen weer zijn best heeft gedaan om een mooie schoenendoos voor hen te versieren en te vullen.  
Tot slot bedankt voor de bijdragen in de kosten voor het versturen naar die verre landen. Voor zover we nu weten is het bedrag genoeg om al onze dozen te versturen en zelfs nog een paar meer. Dus top!

Wees er vast op voorbereid volgend jaar doen we zeker weer mee met deze actie.